Hírek

2014.05.28. 15:05

Hazai siker született az informatikai versenyen

Dunaújváros - A Dunaújvárosi Főiskola másodszor rendezte meg az Info-Sec elnevezésű, informatikai biztonsággal kapcsolatos versenyét, amelyre az országból hat csapat nevezett.

Gallai Péter

A győztes dunaújvárosi csapat tagjai, Nagy Zsolt (balra), Böde Ádám és Böde Dániel

A viadal népszerűségét jelzi, hogy a múlt heti megmérettetésre Dunaújváros mellett már Kecskemétről, Székesfehérvárról és Gyöngyösről is érkeztek csapatok. A kiiírás szerint közép- és felsőfokú tanulmányokat folytató fiatalok jelentkezhettek, amelynek folyamata egyébként már a verseny része is volt. Ugyanis csak azok tudtak regisztrálni, akik a főiskola honlapján elrejtett adathalomban megtalálták az az elrejtett kódot, ennek segítségével lehetett kitölteni a regisztrációs űrlapot.

A sikeresen továbbjutóknak a versenyen az informatikai intézet oktatói Dr. Illési Zsolt és Dukán Péter által összeállított feladatsort interneten, valamint okostelefon és laptop együttes használata mellett kellett megoldaniuk.

A legjobbnak a dunaújvárosi magHASHadás nevű csapata bizonyult, Böde Ádám István (Dunaújvárosi Főiskola), Böde Dániel (Bánki iskola) és Nagy Zsolt (Dunaújvárosi Főiskola) vehette át az első helyezettnek járó elismerést. Másodikként az Xyzzy nevű csapat (Comenius Gimnázium, Székesfehérvár), harmadikként pedig a Power Rangers (Kecskeméti Katona József Gimnázium) formációja végzett.

Oklevelet kapott a Busszaljöttünk (Vak Bottyán János Katolikus Műszaki és Közgazdasági Középiskola, Gyöngyös), a Rudas-10d (Rudas Közgazdasági Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium) és az Error Hunters Reloaded (Rudas Közgazdasági Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium) csapata.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!