Hírek

2014.04.29. 08:42

Megkezdődik hazánk végkiárusítása – állítja az Élőlánc

Mezőfalva – Május elsején megkezdődik a magyar föld, s végső soron Magyarország végkiárusítása; a házelnök és a képviselők nem ismerték fel történelmi felelősségüket – állítja közeleményében az Élőlánc.

V. Varga József

Kövér László nem hívta össze a házbizottság ülését, és még 20 aláírás hiányzik a földtörvény módosítása ügyében az LMP és Ángyán József független országgyűlési képviselő által kezdeményezett rendkívüli parlamenti ülés összehívásához szükséges 78 aláírásból, annak ellenére, hogy minden ellenzéki párt nyilatkozott annak támogatásáról – hangsúlyozta hétfőn lapunknak Ács Sándorné, a mezőfalvi székhelyű Élőlánc Magyarországért elnökségi tagja. 

Május elsején megkezdődik a magyar föld, s végső soron Magyarország végkiárusítása – nem kevesebbet állít közleményében az Élőlánc. 

A házelnök jelen volt, de akadályoztatása miatt Orbán Viktorral együtt nem szavazott 2013. június 21-én a földtörvény botrányos körülmények között történt elfogadásakor. Nem tudta, vagy nem akarta biztosítani a parlament rendjének megfelelő szavazást, mégis érvényesnek fogadta el azt, nem tett lépéseket a szavazás megfelelő megismétlésére. Így az is kétséges, hogy érvényes-e a május elsején hatályba lépő törvény? – folytatta Ácsné Éva. 

Kövér László, a jobbikos és az mszp-s képviselők „összehangolt” mulasztásainak eredményeként olyan földtörvény lép életbe május elsején, mely megnyitja a földpiacot a külföldiek előtt, korlátlan és kontrollálhatatlan földhasználatot biztosít a nagybirtokoknak. Olyan földtörvény lép életbe, mely ellentétes a magyar nép, a helyi közösségek és a helyi családok érdekeivel, így beláthatatlan és visszafordíthatatlan következményekkel jár – hívta fel mindenki figyelmét az Élőlánc. 

Mindez néhány – az Élőlánc által javasolt – módosító indítvánnyal kivédhető lett volna, a házelnök és a parlamenti képviselők azonban nem ismerték fel történelmi felelősségüket – tette hozzá Ács Sándorné.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!