Hírek

2014.03.31. 14:10

PLT: 20 éve saját terjesztés

A Pannon Lapok Társasága (PLT) napilapjainak egyik meghatározó erőssége a saját terjesztői hálózat, amely immár 20 éve szolgálja a cégcsoport eredményességét - jelentette ki Kázmér Judit, a PLT stratégiai ügyvezető igazgatója.

Pekarek János

- Miután negyedszázada a cégcsoport létrejött, hamar egyértelművé vált, hogy saját terjesztő hálózat nélkül aligha valósíthatóak meg a korszerű lapkiadás elhatározott céljai. Akkor még a posta vitte ki a megyei napilapot, mint ahogyan a többi sajtóterméket is, és nem volt ritka, hogy csak délután kapták meg az előfizetők az újságot. Ez semmiképpen nem maradhatott így, ezért a kiadó elkezdte a saját terjesztő hálózat kialakítását. Nem volt egyszerű feladat, mint ahogyan nehéz volt a postától megszerezni az előfizetők aktuális név és címlistáját is -  emlékezik vissza Kázmér Judit.

Végül 1994. április 1-től kezdődhetett a munka. Akkor Magyar Médiaszerviz Kft. néven a PLT leányvállalata működtette a lapcsoport megyéiben a terjesztési hálózatot. Alapelv volt, hogy az előfizetők reggel hat órára, az első kávéjuk mellé megkapják az újságot. Ez gyakorlatilag a kezdetektől megvalósult, és kisebb, helyi problémáktól eltekintve pl. betegség, helyettesítés azóta is tartani tudja vállalását az időközben a lapcsoportba olvadt terjesztési hálózat.

- Emlékszem, volt olyan olvasónk, aki még fel is rótta nekünk a korai kézbesítést, mondván: minden reggel felébreszti álmából a kézbesítő munkáját kísérő kutyaugatás - idézi fel az ügyvezető a régi történetet. Persze valamennyi előfizetőnk hálás azért, hogy még a munkába indulás előtt tájékozódni tud szűkebb hazája napi dolgairól. És ez az, ami máig erősségét képezi a megyei újságnak, hála kézbesítőinknek.

Bónus János terjesztőnk és Tardi Károlyné főkézbesítőnk a Dunaújvárosi Hírlap szerkesztőségénél

A Dunaújvárosi Hírlap egyik legrégebbi terjesztője Bónus János, aki 2000. decembere óta munkatársunk.

- Annakidején a harmadik gyerekünket vártuk, kellett a pénz, a feleségem körülnézett a piacon, hogy honnan lehetne egy kis plusz forrást biztosítani - eleveníti fel a kezdeteket János, aki főállásban az egyik városi cégnél tb-munkatárs. A hírlapterjesztést választotta, és néhány évig csinálta is, természetesen azzal a feltétellel, hogy időnként én is besegítek neki, ha szükséges. Így is lett. Azután, amikor már a negyedik gyerekünket vártuk, és éppen kemény tél volt, a csúszásveszély miatt nem vállalta tovább a nejem: én vittem tovább a hírlapokat, esetenként az alkalmi szórólapokat is.

Bónus János a Béke-városrészben lakik, s a városrész nagy részén, egyszerre három terjesztői körzetben ő szállítja házhoz a Hírlapot. Ennek érdekében sokszor már hajnali egy órakor felkel, de általában már reggel ötre végez is a kézbesítéssel. Persze, leginkább akkor megy minden gyorsan, egyszerűen, ha az előfizetők is várják az újságot, és kiürítik a postaládájukat.

- Nagyon élvezem a kora reggeli sétát, amit én egy egészségmegőrző, kondicionáló tornaként fogok fel. Néptelenek az utcák, ellenben dalolnak a madarak, az ember szabadon gondolkodhat és ábrándozhat. Télen ugyanez a szép, fehér hóban is jó...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!