Hírek

2014.02.10. 19:10

Utánpótlás és felnőtt sportoló is díjazott

Dunaújváros - Sikeres sportolókat jutalmaztak hétfőn a városházán, akik olimpiai szakágakban értek el kiemelkedő eredményt, de elismerték a sárkányhajósokat is.

Gallai Péter

 

A város rendeletben szabályozza, hogy jutalomban részesül az a dunaújvárosi székhelyű egyesületben szereplő sportoló, csapat vagy szakember, aki valamelyik olimpiai sportágban felnőtt, junior és ifjúsági korosztályban meghatározott helyezést ér el.

Hétfőn délután az ez alapján járó díjakat adta át Sztankovics László, az oktatási, kulturális, ifjúsági és sport bizottság elnöke a meghívottaknak, akik közül többen nem tudtak személyesen jelen lenni az eseményen, például külföldi, edzőtáborozás miatt: az úszó Takács Krisztián és edzője Kovács József, valamint a kenus Vass András.

Vass képviseletében kedvese, Törő Ivett vette át az elismerést.

Takács a 2013-as országos bajnokságon 50 méter és 100 méter gyorson aranyérmet szerzett. Vass pedig a Világkupán és a felnőtt világbajnokságon lett bronzérmes.

Elismerést vett át az ifjúsági világbajnokságon és Európa-bajnokságon egyaránt aranyérmes kenus, Hajdu Jonatán, akinek edzője,Molnár Gergely is díjazott lett. Plusz elismerésként tárgyjutalomban részesült a Dragon Steel Sportegyesület, akik a tavalyi, szegedi sárkányhajó világbajnokságon harminckét versenyzővel szerepeltek. Az egyesület nevében Dubniczki Tünde elnök kapta meg a jutalmat, majd Sztankovics László pohárköszöntőjével zárult az ünnepség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!