Hírek

2014.01.30. 15:40

A gyerekek rendszeresen bemutathatják tudásukat

Dunaföldvár - A múlt héten félévzáró koncertet tartottak a Dunaföldvári Alapfokú Művészeti Iskolában, amely 2007 óta a kiváló minősítés tulajdonosa.

L. Mészáros Irma

 

Az előadáson kiemelkedett Ruff Klaudia fuvolajátéka, kinek produkciója bárhol megállná  helyét  (Fotó: a szerző felvétele)

A százöt diákkal foglalkozó intézmény pedagógusai fontosnak tartják, hogy fellépési lehetőségekkel is motiválják és ösztönözzék a gyerekeket. Hiszen a koncertre készüléskor közvetlen célt lát maga előtt diák is, tanár is.

- A dunaföldvári iskolában másfél havonta szervezünk kisebb előadásokat, a mostani tanév első félévében összesen tizennégy iskolai és városi rendezvényen léptek fel diákjaink - mondta a tagintézmény vezetője, Cseharovszky Tatjana.

A mostani vegyestanszaki koncerten különböző életkorú, különböző hangszeren játszó diákok mutathatták meg szüleiknek, társaiknak és a tanári karnak, meddig jutottak el a hangszeres tanulmányaikban. Hallhattunk fúvósokat, vonósokat, billentyűsöket és énekeseket. De ritmusgyakorlattal és dalokkal felléptek a szolfézs-előképzősök is. Telekiné Rábai Melinda szólította a gyerekeket a színpadra, de közben egy-egy zenei kor vagy az adott mű világába is elkalauzolta a hallgatókat

A jó hangulatú hangverseny a közös zenélés élményéhez is juttatta a diákokat, hiszen az iskola tanárai, Gelencsér Irén és Horváth Péter kísérték zongorán a fellépőket. A növendékek megmutatták, ki milyen szinten áll tanulásban, de azt is hallhatták, hová juthatnak el, hiszen az utolsóként szereplő Ruff Klaudia fuvolajátéka már igazi koncertpódiumon is megszólalhatna. Az ő szólóját hallgatva megértjük Debussy szavait: A zene ott kezdődik, ahol a szó hatalma véget ér.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!