Hírek

2013.10.16. 13:50

Egyesületi elismerés a venyimi Aranydaru Nyugdíjas Klubnak

Nagyvenyim - Az Aranydaru Nyugdíjas Klub rangos díjat kapott a Pünkösdi Dalostalálkozók, a Költészet-napi versünnepek szervezéséért, kulturális tevékenységéért.

Körmendi Erzsébet

Az országos elismerés alkalmából kérdeztük Juhász-Vedres Zoltánné klubvezetőt a dalkör életéről:

- Az Aranydaru Nyugdíjas Klub harminchárom éves, a dalkör pedig kereken húsz lesz jövőre. Megalakulása óta folyamatosan jelen vagyunk a régió és az ország kulturális életében. Kezdetben voltak versmondóink, volt színjátszó csoportunk, tánckarunk. Mára sajnos csak a dalkör maradt meg, illetve versmondóink most is jeleskednek.

Juhász-Vedres Zoltánné klubvezető

-  Mikor volt először Pünkösdi dalostalálkozó?

- Tíz évvel ezelőtt az akkori klubvezető kezdeményezésére indult meg a szervezés a művelődési házzal közösen. Az önkormányzat maximálisan támogatott és támogat ma is bennünket. Ez a rendezvényünk immár hagyománnyá nemesült. Az első évben Szabóné Lőrincz Ilona vezette a találkozót, amivel párhuzamosan indult az azóta évenként megrendezett versmondó ünnep is, amelyen harminc-harmincöt taggal képviseltetik magukat a baráti klubok, egyesületek. Már nemcsak a térségből, hanem a Duna túlsó partjáról is fogadunk vendégeket.

- Kitől kapták az elismerő díszoklevelet?

- Az Életet az Éveknek Fejér Megyei Szövetségétől és az országos szövetség elnökétől. Székesfehérváron adták át, nagyszerű érzés és büszkeség ez klubunknak, hiszen tíz évnyi munkánkat ismerték el vele. E munka már határainkon kívül is érezteti hatását, hiszen volt  külföldi fellépő csoport is a találkozón.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!