Hírek

2013.10.04. 17:00

Vidám Park átépítés - A múlt árnyékában épül a jelen

Dunaújváros - Sokak örömére elkezdődött az egykori Vidám Park területének rendbetétele, ahol több ütemben sport és szabadidős centrum épül.

Gallai Péter

Gombos István alpolgármester a körzet önkormányzati képviselője a helyszíni bejáráson mutatta be az előkészületeket
(Fotó: Ónodi Zoltán)

A beruházás első lépéseként két műfüves pálya készül a területen, de ezzel nem fejeződik be a terület újjáélesztése. Pénteken Gombos István, a körzet önkormányzati képviselője, alpolgármester a helyszínen ismertette a terveket, és természetesen szóba került Muki, a város legendás gőzmozdonya, aminek sorsa szintén rendeződik majd.

- Mint látható, a beruházás elkezdődött, a tereprendezés során az elgazosodott területet kell megtisztítani, ennek során az öreg és beteg fákat is kivágják. Viszont ami érték, az megmarad, ezt fontos hangsúlyoznom kezdte a képviselő, majd a műfüves pályák építése mellett a folytatásról is beszélt.

- Az a cél, hogy ismét élet költözzön ide, olyan közösségi hely legyen, ahol a családok szívesen eltölthetik idejüket. Közel húsz évnyi álomból most végre felébred a Vidám Park, de már más funkciókkal. Nekem is fájt a szívem, amikor az óriáskereket elbontották, de már életveszélyes volt. A vidámpark jelleg helyett látjuk, Budapesten sem tudják működtetni a sport- és szabadidős tevékenységeken lesz a hangsúly. A fejlesztés második ütemében egy kalandpark épülne, míg például apa focizik, addig a család többi tagja is talál elfoglaltságot. S fontos, hogy a sportolók, iskolások mellett lesznek itt városi amatőr kispályás bajnokik is, de bárki használhatja majd.

Gombos István Muki, a teljesen leromlott állapotú gőzmozdony sorsáról is beszélt, ami a múltat jelképezi a jelenben: - Nem adjuk oda senkinek és nem kerül az ócskavastelepre sem ez a jelképpé vált mozdony. A felújítása után több elképzelés is szóba került, mint lehetséges kiállítási hely. Maradhat itt is, de más képviselő is jelezte, szívesen látná a területén, én is el tudnám képzelni a felső Duna-parti sétányon.





Címkék#vidám park

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!