Hírek

2013.05.21. 19:54

Gyereknapi bringatúra és piknikezés nagycsaládosoknak

Mezőfalva – Gyereknapi piknikezésre hívta tagjait a mezőfalvi nagycsaládosok egyesülete szombaton a Kishantosi-tóra.

Horváth László

A csapat fele kerékpárral tekert a helyszínre. Biztonságos közlekedésükre a helyi körzeti megbízott és a polgárőrség felügyelt. A nap programjában horgászás és játékos családi vetélkedés szerepelt, amihez járt a közös ebéd is. A rendezvény célja, hogy erősítse az összetartás érzését.

A Mihályi család apraja és nagyja felsorakozott, hogy kerékpárral tekerjen ki a nagycsaládosok klubja piknikjére a Kishantosi-tóra (Fotó: Horváth László)

– Június másodikán húszéves jubileumát ünnepli a klub – tudtuk meg Klics Ferencné Marikától, az egyesület vezetőjétől. Marika kérdéseinkre elmondta: kilenc éve vezeti a társaságot, 23 családból 120 tagjuk van. Megítélése szerint nagy jelentőségűek az ilyen rendezvények, mert nem könnyű összetartani és anyagilag finanszírozni a klubot. A pályázatok nyújtotta támogatásokat a bonyolult adminisztrációs rendszer és a szigorú feltételek miatt nehezen tudják kihasználni, így sokszor csak magukra és az önkormányzatra számíthatnak. Ezért különösen nagyszerű dolog, hogy az esti vihar után ilyen sokan eljöttek.

A megérkezés után elsőként az ebéd felrakásán iparkodtak a festőien kies Kishantosi-tónál. Az asszonyok, lányok közösen hámozták a krumplit és a zöldségeket, a férfiak pedig a tűz élesztésén serénykedtek. A nap hátralévő részében játékos családi vetélkedőkben és horgásztudományban mérhették össze tudásukat a családok tagjai. A szombati jó idő kegyeibe fogadta a nagycsaládosok rendezvényét, így közös kirándulásukról jókedvvel térhettek haza!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!