Hírek

2013.04.26. 15:10

Ezredessé nevezték ki Magosi Lajost

A rendőrség és a tűzoltóság napja alkalmából rendeztek miniszteri ünnepséget pénteken a Belügyminisztériumban.

feol-duol

A rendezvényen Pintér Sándor belügyminiszter kimagasló szolgálati tevékenysége elismeréséül előléptette soron kívül tűzoltó ezredessé  Magosi Lajos tűzoltó alezredest, a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetőjét.

Magosi Lajos hivatásos tűzoltói pályáját 1993-ban beosztott tűzoltóként kezdte a fővárosban, majd gépjárművezető, különlegesszer-kezelő, szerparancsnok és szolgálatparancsnok beosztásban teljesített szolgálatot. 2006. július 1-jétől a XI. kerületi, májustól a budafoki tűzőrség parancsnoka, majd a Fővárosi Tűzoltó-parancsnokság (FTP) Dél-budai Tűzoltási, Mentési Parancsnokságának vezetője. 2011. áprilisában az FTP Budai Parancsnokság parancsnokának, augusztus 1-jétől a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatójának nevezték ki - közölte Szabó-Bisztricz Anett, megyei katasztrófavédelmi szóvivő.


Bátorság érdemjellel tüntették ki Barabás Tamás főtörzsőrmestert

Április 26-án a Rendőrség és a Tűzoltóság Napja alkalmából rendezett belügyminisztériumi ünnepségen kiemelkedő helytállása, bátor magatartása elismeréséül Pintér Sándor belügyminiszter Bátorságért érdemjelet adományozott és jutalomban részesítette Barabás Tamás tűzoltó főtörzsőrmestert, a Sárbogárdi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság megbízott rajparancsnokát, aki a márciusi hóviharban az M7-es autópályán történt tömegszerencsétlenséget követően több embert mentett ki a roncsok közül.

Miniszteri emléktárgyban részesült Kis Csaba tűzoltó főtörzsőrmester

Pintér Sándor, Magyarország belügyminisztere kimagasló szolgálati tevékenysége elismeréséül miniszteri emléktárgyat adományozott  Kis Csaba tűzoltó főtörzsőrmesternek, a Sárbogárdi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság rajparancsnokának. Kis Csaba az elismerést a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság tűzoltónapi ünnepségén vehette át április 26-án, pénteken.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!