Hírek

2013.04.09. 16:44

Beázik, de kijavíttatják

Igaz, pénteken történt, zuhogó esőben, de a téma így tavasszal továbbra is aktuális: rossz, folyik a víz a Velencei-tó melletti települések nemrég átadott vasútállomásain.

Kocsis Noémi

A vonatközlekedést gyakran használó Szabóné Erzsébet,  Dinnyésről a megyeszékhelyre utazna, azt meséli, esős időben mindig csurog, egy idő után pedig egyenesen folyik az aluljárókban haladókra az esővíz. Panaszosunk megemlíti, a korszerű, mozgássérült lifttel is felszerelt megállóhelyekkel már átadásuk utántól voltak problémák - ő például azt sem érti, a felszíni megállókat miért nem látták el egy rendes, az időjárás viszontagságaitól jobban védő, szélesebb oldalfalú utasbeállóval? A kérdés jogos, a dinnyési állomáson ugyanis éppen egy két kisgyermekével várakozó anyuka küzd a zúgó széllel.

 

Bárcsak mindig így sütne a nap... A tavaszi időjárási gondoktól eltekintve az érintett állomásokon vannak javítandó problémák (Fotó: Pati-Nagy Bence)

Az agárdi állomáson ott jártunkkor MÁV-formaruhás munkások tanakodnak az aluljáró lépcsőjén. Jól ismerik a problémát. Kérdezze azt, aki ezt az egészet így engedélyezte, aki megcsinálta, meg  aki ilyen állapotban átvette - tanácsolják. 

- A csapadékvizet egy külső ciszternából még ki is tudnánk szivattyúzni, csakhogy oda már be sem folyik, mert az aluljáró padlóját a kivitelező "elfelejtette" lejtősre csinálni a ciszterna irányában... - mutatják a munkások. Érdeklődtünk a MÁV illetékesétől, mi a megoldás, az alábbi választ kaptuk sajtóosztályukról: "A vasúttársaság a beruházást koordináló NIF Zrt.-vel együttműködésben mindent megtesz azért, hogy utasainkat ne érje kellemetlenség a mostanihoz hasonló, rendkívül esős időjáráskor sem. Az észlelést követően azonnal felvettük a kapcsolatot a kivitelezést végző vállalkozással, akik garanciálisan, soron kívül elvégzik a javítást mind a dinnyési, mind a gárdonyi aluljáró esetében." 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!