Hírek

2013.03.08. 19:10

Pályázati pénzből épülne újjá az egykori Vidám Park

Dunaújváros – Van fejlemény Vidám Park-ügyben. Az önkormányzat talált forrást a terület részleges rehabilitációjára.

Szabó Szabolcs

Csütörtökön jelent meg a dunaújvárosi Vidám Park helyzetét tárgyaló írás. Kiderült, a tavaly júliusban szerveződött civil kezdeményezés helyett a korábban már beharangozott sportpálya építése kezdődik el e hónapban. Cikkünk nyomán Szepesi Attila alpolgármester kereste meg lapunkat, új hírekkel.

– Elöljáróban, a magam részéről nagyon örültem a Boda András vezetésével megalakult kezdeményezésnek. A Vidám Park ügyében azonban számos új fejleményről tudok beszámolni. A hét elején találtunk egy pályázati utat, amelynek segítségével egy ifjúsági centrumot szeretnénk kialakítani a park déli részén. Azon a helyen, ahol korábban az ifjúsági park és a szabadtéri színpad üzemelt. Elképzeléseink szerint egy ifjúsági centrumot építünk ki a közeljövőben – mondta el a DH-nak a gazdasági alpolgármester. Kérdésünkre, hogy mekkora összegből valósítanák meg az ifipark rehabilitációját, Szepesi így felelet:

– A pályázati főösszeg még nem ismert, ám szándékaink szerint több tízmillió forintról lehet szó. Úgy véljük a városnak szüksége van egy ilyen jellegű közösségi térre. – tette hozzá az alpolgármester, aki elárulta, a jövőben a civilekkel is egyeztetni kíván a beruházásról. Lapunk a továbbiakban is követi a Vidám Park területén történő munkálatokat.

Címkék#vidám park

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!