Hírek

2013.03.04. 10:56

Adósságelengedésről és városfejlesztésről Dunaújvárosban

Dunaújváros - Tíz év alatt nem történt annyi minden Dunaújvárosban, mint az elmúlt néhány hónapban - hangzott el a hétfői sajtóreggelin, amelyre Cserna Gábor polgármester és dr. Dorkota Lajos kormánymegbízott, országgyűlési képviselő invitálta a média helyi képviselőit.

Körmendi Erzsébet

- Még csak március eleje van, de nyugodtan mondhatom, hogy az év legfontosabb  eseménye az adósságrendezési folyamat örömteli lezárulása volt. A közgyűlés múlt kedden felhatalmazta dr. Ragó Pál alpolgármestert a megállapodás aláírására, amely csütörtökön a kormányhivatal épületében, a kormánymegbízott jelenlétében megtörtént. Nemcsak számunkra, hanem valamennyi magyar önkormányzat számára  mérföldkövet jelent e döntés a település üzemeltetése és gazdálkodása szempontjából - mondta Cserna Gábor polgármester.

Balról Cserna Gábor és Dorkota Lajos a sajtóreggelin (Fotók: Vohlmann György)

Az elmúlt hónapok gyors összegzése: a kormány átvállalt 11 milliárd forint adósságot, decemberben kaptunk 1,5 milliárd forint készpénzt, a kórház négymilliárdos fejlesztése elkezdődött, a belváros rehabilitációjára közel kétmilliárd forintot, a Római körútra 1,2 milliárd forintot, a táborállási partfal stabilizációjára egymilliárdot költhet az önkormányzat -  ami több mint húszmilliárd forint, és csak a milliárdos tételeket említettük, az ötven és százmilliósakat nem.

-  Soha ilyen nagy összegű pénz nem folyt be ennek a városnak a kasszájába, és soha ekkora fejlesztést nem indítottunk. Emiatt lehetett ekkora adósságot elengedni, mert van mögötte teljesítmény. Huszonhárom éve politizálok, de a legszebb pillanat az  volt, amikor átadhattam a megállapodást a 11 milliárd elengedéséről  - hangsúlyozta Dorkota Lajos.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!