Hírek

2013.02.17. 17:04

Jegyzet - Szomorúak vagyunk

Fejér megyében csak egyetlen helyen van olyan intézmény, vállalta, hogy a rákbetegség utolsó stádiumában szenvedő kisgyerekekkel vállal együttérzést.

Pekarek János

Ahogyan a Szemünk Fénye Alapítvány egyik szervezőjétől megtudtuk, egész Fejér megyében csak egyetlen helyen, Bicskén akadt jelentkező intézmény, cég, amely vállalta, hogy a rákbetegség utolsó stádiumában szenvedő kisgyerekekkel vállalt együttérzését kifejezi azzal: február 15-én piros ruhadarabokat vesznek magukra munkatársai, piros ételeket vagy italokat is fogyasztanak, és fejenként kétszáz forinttal hozzájárulnak a pécsi Dóri Ház, a haldokló gyerekeket gondozó intézet támogatásához. De attól, hogy másutt is rossz, nekünk még nem lesz jobb. Nem ítélkezünk, természetesen, két okból sem. Nekünk nincs hozzá jogunk: mi is csak olyan emberek vagyunk, mint bárki más. S az utóbbi években (szerencsére!) sűrűn tapasztaltuk, hogy olvasóink, földijeink önként, ingyen és bérmentve jönnek, adnak, segítenek, ha rászorulókról, elesettekről van szó. Inkább azért vagyunk szomorúak, mert attól félünk, hogy kimerült, vagy kimerülőfélben van az a segítőkészség, ami eddig annyi baj közepette nyújtott enyhülést. S amit (lám) nem lehet a végtelenségig feszíteni...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!