Hírek

2014.03.06. 19:26

2013 legjobb sportolóit köszöntöttük

Dunaújváros – Ünnep volt csütörtök délután a Campus Étteremben. 2013 legjobb Fejér megyei sportolóit köszöntöttük.

Agárdy Csaba

A Dunaújvárosi Hírlap és a Fejér Megyei Hírlap kilencedik éve adja át a megye legjobb sportolóinak az Aranyalma Díjat. Ezúttal az olvasók és a szurkolók döntötték el, kik is érdemesek az ízléses gömbre. Több mint tizenháromezer voks érkezett a két szerkesztőségbe és ezek alapján megszületett a végeredmény. A csapatok között a Dunaújvárosi Főiskola női vízilabdacsapata, a felnőtt sportolók mezőnyében Vass András, a Dunaferr SE kenusa, az utánpótlás korosztályban pedig klubtársa, a szintén kenus Hajdu Jonatán végzett az első helyen. A fenti felsorolásból talán mindenki számára egyértelmű, hogy miért pont Dunaújváros volt a díjátadó házigazdája. Ugyanis a város sportolói elsöprő sikert arattak, hiszen mindhárom kategóriában ők szerezték meg az első helyet.

Három kategóriában hirdettek győztest a szervezők, a Dunaújvárosi Hírlap és a Fejér Megyei Hírlap. A Fejér megyei újságírók „előszűrése” után a csapatoknál az Alba Fehérvár kosárlabdázói, a Dab.Docler jégkorongozói és a Dunaújvárosi Főiskola vízilabdázói maradtak állva. A felnőtt sportolóknál az Alba Volán öttusázója, Demeter Bence, a Dunaújvárosi Vízi Sportklub motorcsónakosa, Tábori Áron és Vass András, a Dunaferr kenusa került az első háromba.

Az utánpótláskorú sportolóknál Demeter Gergelyre, a Volán Fehérvár öttusázójára, Hajdu Jonatánra, a Dunaferr SE kenusára és Strubl Krisztiánra, az Alba Öttusa SE öttusázójára lehetett szavazni. Ugyanis, hogy melyik kategóriában, ki lesz 2013 legjobbja, azt a két újság olvasói, vagyis a szurkolók döntötték el. A drukkereket nem hagyta hidegen ez a játék, hiszen 13 041 szavazat érkezett. Végül a csapatok között a DF női vízilabdacsapata nyert 1912 szavazattal. A felnőttek között Vass András (2236), az utánpótlásban pedig Hajdu Jonatán (1983) kapta a legtöbb voksot. A dunaújvárosi fölényt az is jelzi, hogy a felnőtteknél Tábori Áron, míg a csapatoknál a Dab.Docler végzett másodikként.Az ünnepségen Várkonyi Zsolt, a Dunaújvárosi Hírlap lapigazgató főszerkesztője köszöntötte a megjelenteket. Mondandójában kiemelte, hogy ez nem a két lap és nem az újságírók, hanem az olvasók és a szurkolók díja és a nagyszámú szavazat azt bizonyítja, a sportolók, a sport igenis érdekli az embereket. Várkonyi Zsolt azt is megemlítette, hogy az ünnepség nemcsak a most díjazott dunaújvárosi sportolókról szól, hanem az ugyancsak eredményes női kézilabdázókról, labdarúgókról, röplabdázókról, birkózókról, úszókról és tornászokról, hiszen ők is eredményes évet zártak tavaly.

Arról, hogy a DH és az FMH közös díja miért pont Aranyalma, azt egy legendával próbálta érzékeltetni. Az ókori Görögországban Thetisz és Péleusz esküvőjére minden istent meghívtak, kivéve Eriszt, a viszály istennőjét. Ezért ő megsértődött és egy aranyalmát dobott le közéjük, amin az állt: A legszebbnek. Az istennők összevesztek az almán, Zeusz úgy ítélt, csak hárman méltók a címre. Héra a felesége, Pallasz Athéné a kedvenc lánya, valamint Aphrodité, aki valóban a legszebb istennő volt. Zeusz úgy, döntött a világ legszebb férfija, Paris döntsön. Mindhárman megpróbálták megvesztegetni Parist, aki végül Aphrodité, a világ legszebb asszonyának szerelmét választotta. Nos, a mi aranyalmánk nem a legszebbnek, hanem a legjobbaknak jutott és esetünkben megvesztegetésről nem lehet beszélni, hiszen az olvasók, a szurkolók adták az almát azoknak, akik szerintük a legméltóbbak a díjakra, amelyeket Várkonyi Zsolt, Sztankovics Lászlóval az önkormányzat sport-, és Hingyi Lászlóval, a gazdasági bizottság vezetőjével, önkormányzati képviselőkkel közösen adta át a díjakat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!