Hírek

2012.12.30. 17:18

Úton a teljesen teljes felé

Információözönben élünk. Tájékoztatók, bejelentések és hírösszefoglalók támadnak minket napról napra. Néhány gyöngyszem az idei esztendőből.

Szabó Szabolcs

 

Az idei évben is számos sajtótájékoztatóról adtunk hírt és cipeltük tovább olvasóinknak az ott elhangzottakat. Szóltak politikusok,  konferáltak fel és le sajtószóvivők és hivatalos kommunikátorok. Nyelvhelyesség-mérőnk és privát értelmező szótárunk  gyakran fel is mondta a szolgálatot. Most ezekből nyújtunk át egy kisebb csokrot, nem feledve, hogy néhány hibapontot a DH is begyűjtött.

Az ősz elején egy, az  EU parlamentjében is helyet foglaló ismert politikus látogatott városunkba. A magasrangú illető egy megnyitó főszónak volt és mondandóját így kezdte: "Örömmel tölt el, hogy esőmentesen tudjuk eszközölni a megnyitót..." A szónok miután belelendült így folytatta:"Úgy érzem, itt teljessé vált a teljes paletta", zárásként pedig felszólította hallgatóságát: "Kreatívoskodjunk!".


A rendőrségi hírözönben is számos érdekes  összefoglalóra bukkantunk. Az év talán legízesebb kékhírei közé kívánkozik, az az eset, amelyet így írtak le a kollégák: "Az ismeretlen tettes miután behatolt a kültelki ingatlan területére, az ott található két sertést a helyszínen levágta és feldarabolta, majd a húsáruval távozott..." A  hírrel kapcsolatban számos kérdés maradt megválaszolatlan: mi lett a hagymás vérrel, az abalást is helyben végezték-e feketén dolgozó hentesek? Mint említettük, mi is hibáztunk.

E cikk szerzője például egy képaláírásában így  fogalmazott: a kezdeményezéshez körülbelül tizenhét iskola csatlakozott. Arra szerkesztői kérdésre, hogy ez pontosan mennyi is...(?), a mai napig nem sikerült választ adni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!