Hírek

2012.08.15. 16:47

A tekekirálylány lett az Év embere

Csór - Némelyek talán csak az Év embere választás ceremóniáján szembesültek a ténnyel, hogy szintén a település szülötte és lakója a szerényen álldogáló lány, Hegedűs Anita.

Kocsis Noémi

Még most is alig hiszi el, hogy övé a zöld bársonyba kötött köszönő emléklap, a díszes plakett, s a sok gratuláció. Túl fiatalnak érzi magát az elismerésekhez, holott tagadhatatlanul azért jelölték, mert alig 19 éves kora ellenére az egyik legszebb sportsikereket elért csóri polgárnak számít.

Anita tizenegy évesen kezdett tekézni, előtte az iskolában a többiekhez hasonlóan ő is kézilabdázott, de a helyi tekeélet doyenje, Csehi Sándor meglátta benne a lehetőséget. Neki köszönheti a legtöbbet a sportágban elértek terén - hangsúlyozza ki az eleinte a falubajnokságokon, diákolimpiákon megmutatkozó fiatal. 2007-ben a megyeszékhelyre igazolták, 2009-ben már serdülőválogatott, ám a következő szezontól nem Fehérváron, hanem Győrben folytatja a versenyzést.

Hogy mi a jó egy nőnek - főképp egy csinos fiatalnak - a hagyományosan talán még most is az erősebb nem által uralt sportágban? Anita a jó csapatot, a jó hangulatot említi, s hogy még az ember egoját is fejleszti a tekézés: ebben ugyanis csak magadat okolhatod, ha vesztettél - mondja már magabiztosabb mosollyal.

A Székesfehérváron a Hunyadi szakközépben angolt, németet és pénzügyet tanuló fiatal saját erősségeként a koncentrálóképességet említi, s hogy közismerten nyugis tipus. Jókora előnyök egy, a fejben jócskán előre gondolkodást kívánó sportágban - tán emiatt van, hogy a helyi megmérettetéseken hiába akarják elverni rajta a (teke)port a tapasztaltabb férfijátékosok, ez már csak ritkán sikerül.

A Hegedűs-családban mindenki a teke szerelmese valamennyire: az Év embere szavazást idén egyetlen pont előnnyel megnyerő Anita mellett szüleit, nővérét, de még kishúgát sem adnák el a pályán. A család legeredményesebbje tavaly a szarajevói serdülő vébén negyedik lett, a németországi Beutzenben idén rendezett viadalt azonban U-18 csoportban megnyerte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!