Hírek

2012.07.06. 05:12

Szeretett alma mater

Sárbogárd - Egykori diákok találkoztak a szeretett alma mater megújult falai között. Az emlékek felidézését a 60 év képeiből összeállított DVD bemutatása is segítette.

V. Varga József

"Visszaemlékezni azért jó, mert a múltba nézés megszépíti az emlékeket és visszahozza a fiatalságunkat" - Kalácska László, a gimnázium örökös tanárának szavait idézték a megjelentek nemrégiben az iskolai randevún.

Az Öregdiák Egyesület egy kötetlen, "batyus" baráti beszélgetésre invitálta a 60 esztendős Petőfi Sándor Gimnázium egykori diákjait, tanárait családtagjaikkal együtt.
   
Boda János igazgató a múltra emlékezett köszöntőjében, és a jelen történéseit is felelevenítette. Büszkén szólva az állami pályázati támogatásból és megyei forrásból megújult iskolaépületről.
   
Leszkovszki Albin tanár úr generációk sorát okította, s még most, nyugdíjas éveiben is osztályáért szorított az írásbeli és a  szóbeli érettségin. Megtudtuk tőle, negyedik könyve megjelenés előtt áll.

 

 

Az egykori oktatási államtitkár, Szabados Tamás a Huszics Vendel Kórus székelyföldi vendégszereplését újságolta volt diáktársainak.

Sárközi Imre nyugdíjas vasutastól megtudtuk: ő az 1958-ban végzett gimnáziumi osztályba járt.
   
Szőkéné Kurgya Erika keresztmamája, Madarász Lajosné, született Szakács Éva szintén petőfis diák volt egykoron. Erika lánya, Szőke Fanni pedig úgyszintén a bogárdi gimnázium tanulója, szeptembertől 10. osztályos lesz. Három generáció együtt - nem mindennapi attrakció!
    
Az öregdiákok fotográfiákat bogarásztak és emlékeket idéztek az iskolatörténeti kiállításon, a múltbéli időutazást a 60 év képeiből összeállított DVD bemutatása is segítette. Visszaemlékezni jó!  - szögezték le csöndesen az egykori diákok.
 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!