Hírek

2012.07.02. 17:22

Felülvizsgálják a Cozma-ítéletet

Budapest - Felülvizsgálati indítványt nyújtott be a Kúriához a Cozma-gyilkosság ügyében hétfőn a Legfőbb Ügyészség indokolási kötelezettség jelentős mértékű elmulasztása miatt.

MTI

A Legfőbb Ügyészségnek a távirati irodához eljuttatott közleménye szerint a jogerős ítéletben megállapított tényállás olyan ellentmondásokat tartalmaz, amelyek miatt a büntetőjogi felelősségre vonás szempontjából jelentős kérdésekben nem állapítható meg, hogy a Győri Ítélőtábla milyen tényállásra alapította döntését.

A közlemény szerint az ügyészség a másodfokú határozat hatályon kívül helyezését indítványozta, amely lehetővé teszi - megismételt eljárásban - a másodfokú ítélet valamennyi büntetőjogi rendelkezésének felülbírálatát.

A Marian Cozma megölése miatt indított büntetőperben április 27-én hirdette ki jogerős ítéletét a Győri Ítélőtábla, jelentősen enyhítve az első fokon kiszabott büntetéseket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!