Hírek

2012.03.26. 02:29

A strandszezon papíron május elején indul - kérdés mikor nyit az Aquantis?

Dunaújváros - Tavaly szeptember végén tettek lakatot az Aquantis élményfürdőre. Fürdőhelyzet srandszezon előtt.

Szabó Szabolcs

A pénzintézet már akkor leszögezte, hogy nem akar fürdőüzemeltetőként (is) működni, így hosszú távra keres majd üzemeltetőt az Aquantis élére.

A strandszezon papíron május elején indul, ám mint a CIB-től kapott válaszokból kiderül, egyelőre még az újranyitás időpontja is bizonytalan. Keresik a megoldást.

Mielőtt rátérnénk a születése óta számos botrányt és konfliktus megélt fürdő jelenlegi helyzetére, érdemes visszapillantanunk: hogyan is lett a beruházást finanszírozó CIB-ből tényleges fürdőtulajdonos.

A dunaújvárosi élményfürdő megépítésének finanszírozására a CIB és a DVG Zrt. között 2006-ban jött létre egy lízingszerződés, amely szerint a tulajdonosi jogokat a kezdetektől a CIB Lízing gyakorolta. A város és a CIB közötti konfliktust egy 2010 őszén történt megállapodás kívánta rendezni, amely szerint DVG Zrt. (azaz az önkormányzat) bérelte a CIB Lízingtől a fürdőt.

E megállapodás sem tartott sokáig, hiszen a város, tekintve, hogy a fürdő üzemeltetése havi nyolcvanöt-kilencmillió forintjába került, 2011 nyarán visszaadta az üzemeltetést, az építést finanszírozó pénzintézetnek. A fürdő téli fenntartása a banknak is túl drágának és vélhetően gazdaságtalan bizonyult volna, így tavaly októbertől zárva az Aquantis, és rövid praktizálás után a gyógyászati részlegbe beköltőzö egészségügyi szakrendelések is távoztak.

Lapunk a múlt hétvégén küldte el kérdéseit a CIB-nek, a fürdő jövőjével kapcsolatban. A bank kommunikációs osztálya válaszlevelében így fogalmazott: - Valóban lépéseket tettünk azért, hogy minél előbb lehetővé váljon az élményfürdő megnyitása, remélhetőleg már a nyári szezonra. Jelen pillanatban annak az üzemeltetőnek a kiválasztása folyik, amelyik képes lesz gazdaságosan működtetni a fürdőt. Sajnálattal vettük tudomásul az önkormányzat döntését, a terápiás központ áttelepítését, hiszen ez egy idális helyszín volt. Amennyiben a feltételek adottak lesznek, elsőként a Hírlap olvasói értesülnek majd a fürdő újbóli megnyitásáról, ám a konkrét időponttal kapcsolatban még türelmet kérünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!