Hírek

2012.01.24. 05:21

Szemétgyűjtőt kell kitenni a boltokhoz

Dunaújváros - Újraalkotta a közgyűlés a közterületek tisztántartására vonatkozó rendeletét, pontosította és kibővítette az ingatlantulajdonosokkal szembeni elvárásokat.

Körmendi Erzsébet

Mostantól a tulajdonos, kezelő kötelessége az ingatlan előtti járda, valamint a járda és az úttest közötti terület gondozása, tisztántartása, szemét- és gyommentesítése, hóeltakarítása és síkosságmentesítése. A szórakozóhelyek, vendéglátó egységek, üzletek  és árusító helyek előtti járdát az üzemeltető köteles rendben tartani nyitvatartási időben, utána pedig a tulajdonos dolga a rendrakás. A szórakozóhelyekhez,  élelmiszerboltokhoz nyitvatartási időben  szemétgyűjtőt kell kitennie  a bejárat közelébe. Rendezvény esetén pedig a szervező kötelessége gondoskodni a szemétgyűjtőről, az edény ürítéséről és a hulladék ellszállításáról. Két szomszédos terület, épület közötti járda hó- és síkosságmentesítési, tisztántartási feladata fele-fele arányban oszlik meg a szomszédos tulajdonosok között.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!