Hírek

2012.01.03. 03:25

Fenyőbúcsú: a konténer mellé tegyük

Dunaújváros - Alig teltek el az ünnepek, és még Vízkereszt sincs, de sokan már most megszabadultak az ünnepi fenyőtől. A konténer mellé tehetjük le őket, a szemétszállítás napján.

Szigeti Sándor

Rosta Gyula hozzátette: az elmúlt években történt már olyan eset is, amikor az ablakon keresztül a járdára vagy parkba dobták ki egyesek a megunt fenyőfát.

A fővárossal ellentétben egyébként helyben nem szelektíven gyűjtik a fákat, és újrahasznosításuk sem megoldott jelenleg. A fenyő ugyanis magas gyantatartalma miatt nehezen komposztálható.


Dunaújvárosban egyébként évről évre kevesebben vásárolnak igazi fát. A huszonkétezer háztartás alig egyötödében, vagyis nagyjából négyezer otthonban állítanak a karácsonyi ünnepekkor fát.

A többi helyen maradnak a műanyag utánzatok, amelyeket több éven keresztül is fel lehet használni. Bár korántsem annyira hangulatosak, mint az igazi tűvelelűek, a több éves felhasználással pénzt spórolhatnak tulajdonosaik.

Szerencsére egyre népszerűbbek a földlabdás élőfenyők is, amelyeket az ünnepek után kertekbe lehet kiültetni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!