Hírek

2012.01.21. 03:27

Egy este fanfárokkal

Dunaújváros - Egy középiskola diákjainak életében aligha létezik emlékezetesebb nap, mint a szalagavató bálé. A helyi Rudas középiskola öt végzős osztályának százötven diákja (szüleik, rokonaik és barátaik társaságában) tegnap este rendezte ezt.

Pekarek János

Fanfárokkal kezdődött a végzősök bevonulása a Rudas középiskola tegnapi szalagavató ünnepségén, a városi sportcsarnokban - s mit mondjunk: valóban lélegzetelállító volt az a bevonulás! De nem a fanfároktól...

Igaz, pompás ruhakölteményekben vonultak be az ifjak (bocs, de érthető módon mi az ifjú hölgyekre koncentráltunk), ugyanakkor megjegyezzük: a szépség és a fiatalság, különösen ilyen koncentrációban, még szakadt farmerekben is kiválóan érvényesült volna!

Az öt végzős osztály százötven tanulója látványos keringővel fokozta a hatást, majd ritmustánccal tettek rá még egy kicsit a hangulatra. A kisfilmmel és irodalmi összeállítással színesített műsorban külön hangsúlyt kapott a remek igazgatói beszéd - ahogyan a tanárok alkalmi zenekari produkciója is hozzájárult az este feledhetetlenné tételéhez. Azonban még nem volt vége!

Természetesen ismét fanfárok zárták az ünnepség első részét, az emlékszalagok feltűzése után. A Rudas végzőseinek alkalomhoz illő és sokáig emlékezetes szalagavató ünnepsége viszont péntekről szombatra virradó éjszaka egy másik teremben: a Dunafitt helyiségeiben rendezett vacsorával, majd az elegancia és a felszabadultság sajátos hangulatának jegyében lezajlott bállal ért véget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!