Hírek

2011.12.17. 03:29

Sokan maradnak kapun kívül

Az utóbbi évekhez hasonlóan ismét a Dunaújvárosi Főiskola sportcsarnokában tartotta volna hagyományos hazai karácsonyi koncertjét a Quimby, ám az ilyenkor kötelező engedélyeztetés során kiderült: a DF csarnoka mégsem alkalmas nagyobb koncert lebonyolítására.

Sámel József

A hír a szervezőket is meglepte, hisz korábban semmi probléma nem volt a campus új épületében található sport- és rendezvénycsarnokkal. Lapunk megkeresésére a Quimby menedzsmentjének tagja, Podlovics Péter elmondta, örömmel fogadták, hogy találtak végre egy helyet, ahol kulturált körülmények között szinte minden érdeklődő megtekinthette szeretett együttesét, ám ez egy jelenlegi abszurd szabály miatt most nem jöhet össze.

A fent említett abszurd szabály minden bizonnyal a zenés-táncos helyeket érintő viszonylag új szabályozásra utal, ami a West Balkánban történt sajnálatos tragédia miatt született. Az új rendelkezés szerint a háromszáz főnél nagyobb közönségre számító zenés-táncos rendezvények előtt külön engedélyeztetésre van szükség, és a főiskola csarnoka, bármilyen új és modern is, jelen pillanatban nem felel meg minden követelménynek.

A campus részéről lapunkkal annyit közöltek, hogy az említett bejáráson a szakemberek maximálisan 370 főre adták ki volna az engedélyt, ám ez a pár százas létszám szinte elveszett volna a csarnokban, és az együttes sem akart egyhatodig megtelt ház előtt játszani. (A 2010-es decemberi bulin majdnem 1600 jegyet adtak el - a szerk.).

Egy mentő megoldás azonban kínálkozott, ugyanis a szabályok közel kilencszáz fő beléptetését lehetővé teszik, ha a közönséget leültetik a szervezők. Aki volt már életében Quimby-koncerten, az tudja, hogy legyen bármilyen szolid is a zenekar matinéja , kilencszáz rajongót leültetni bajos és felesleges is. Ezt az érintettek is belátták, így úgy döntöttek, inkább lefújják a koncertet. Péntek reggel azonban érkezett a hír, hogy pótmegoldásként mégis színpadra lép a második ikszét itthon még meg sem ünneplő Quimby, vélhetően a Béke étteremben. Ám ide is jóval kevesebben juthatnak majd be, mint egy átlagos quimbys buli alapközönsége. A jegyárusítás jövő hét kedden kezdődik. Aki gyorsan lép, annak lehet, markában lesz az ünnepi tikett, aki nem, az ismét a kapun kívül reked.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!