Hírek

2011.10.28. 02:23

A ketrec ajtaja belóg az úttest közepéig

Dunaújváros - A szeméttárolók köré csak akkor lehet(ne) védőketreceket építeni, ha azt előtte bejelentik a városháza illetékes irodáján. Az áthelyezést is be kell.

Gallai Péter

- Vélhetően a lakók telepítették, és jó szándékkal, de a ketrec ajtaja nyitott állapotban közel másfél métert belóg az úttestre, pont a kanyar belső ívére, ami a bokrok miatt ráadásul beláthatatlan is - fogalmazta meg észrevételét. Olvasónk javasolta a ketrec azonnali eltávolítását, és a szemetes áthelyezését, amelyet írásban október 24-én elküldött a városüzemeltetési és a főépítészeti hatóság részére is, ám reakciót azóta sem kapott felvetésére.


A DH megtudta: az ilyen védőketrecek telepítését be kell jelenteni a városüzemeltetési irodán, ugyanúgy, ha valaki át szeretne helyezni egy konténert máshová. Az illetékes igazgatóság azután a szemétszállító céggel együtt megvizsgálja, az áthelyezés vagy a ketrec építése okoz-e problémát - akár a szemétszállításban, akár egyéb vonatkozásban.

Mint a szolgáltatónál elmondták, egyre több helyütt jellemző az, hogy bekerítik és zárják a szemeteskonténereket. Egyrészt hogy a guberálók, hajléktalanok ne szórják szét a tartalmát, másrészt hogy más lépcsőházakból vagy máshonnan ne abba helyezzék el a szemetet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!