Hírek

2011.08.24. 02:27

Újságot is árult

Dunaújváros - Azt nem gondolta, hogy egyszer milliomos vállalkozó lesz, de céljai mindig is voltak. Hingyi Lászlóval, a 2011-es év Pro Pentele díjasával beszélgettünk.

Szigeti Sándor

- Az általános iskola után pincérnek szerettem volna tanulni, ám ekkor meghalt édesanyám, így munkát kellett vállalnom. Tizenöt éves fejjel az óragyárba vettek fel raktárosnak, majd anyagbeszerző lettem ugyanitt. A gyárban ismertem meg későbbi feleségemet, akivel tizenkilenc éves korunkban összeházasodtunk. Októberben lesz negyven éve, hogy megismerkedtünk. Rengeteget köszönhetek neki - mondja a családfő.


- Emlékszem, a földes óvárosi utcákra, és a fakaruszos buszokra , amelyekre hátul lépcsőn kellett felmászni. Ezek vitték fel az embereket Penteléről az épülő Sztálinvárosba - meséli a Pro Pentele 2011. évi díjazottja.

- Az első üzletünk az óvárosi csavarbolt volt, ezt 1988-ban szerződéses üzletként vettük ki a Dunakertől. Anyagbeszerzőként még az óragyárban ismerkedtem meg a fontosabb fővárosi cégekkel, így nálunk mindig nagy volt a választék, az ország túlsó feléről is hozzánk jártak. Amikor pedig itthonról mindenki Ausztriába ment hűtőgépet vásárolni, Szlovéniából hoztuk be kamionszámra a hűtőgépeket. Akkoriban nemcsak árucikkekből, üzletekből is hiány volt, ma ennek éppen az ellenkezője igaz - jegyzi meg az 57 éves üzletember.

Hingyi Lászlónak két felnőtt lánya van, Zita és Beatrix. Mindegyikük megajándékozta már a szülőket egy-egy unokával: Réka három éves, a kis Zita húsz hónapos - így Hingyiék kétszeres nagyszülőnek mondhatják magukat:

- Arra vagyok a legbüszkébb, hogy sikerült talpon maradnunk. A családban nagyon örülnék újabb unokáknak, és persze egészség legyen, mert az a legfontosabb! - jelentette ki a díjazott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!