Hírek

2011.06.28. 09:28

Védőnői központban

Dunaújváros - A védőnői körzetek új helyen várják ügyfeleiket, hivatalosan július elsejétől. Azonban a rendelések fennakadás nélkül folytatják tevékenységüket, költözködés közben is...

Pekarek János

A városi Egészségmegőrzési Központ égisze alatt összevont szolgálat eddig városrészenként szétaprózva látta el feladatát. Ezután viszont a volt civil házban, az egykori óvodában működik majd mind a tizennégy területi és hét iskolai védőnői körzet.

Jártunk a helyszínen: tegnapra a költözködés nagyrészt már befejeződött, a munkahelyeket berendezték, a várók is fogadókészek voltak. Az épület tágas, tiszta, a feladat ellátására mindenképpen alkalmas.

- Hamarosan egy játszóteret is kialakítunk az udvarban terveink szerint! - említette Fazekasné Molnár Ildikó csoportvezető védőnő.

Az új helyen családbarát fogadtatásra és munkára törekednek majd, mondta Fazekasné. Itt új lehetőségek nyílnak a védőnői szakmát művelők előtt, hangsúlyozta, hiszen először adódik alkalom arra, hogy csapatmunkában lássák el feladataikat, akár konzultációs együttműködésben is.

A Martinovics utcai védőnői központ a jövőben prevenciós, azaz megelőzési központ is lehet.

Mégpedig nem csak a csecsemők esetleges járványos betegségeinek megelőzésének szempontjából , hanem az iskolai egészségmegőrzés, a drogprevenció tekintetében is.

A védőnők szerint új helyükön elérhetik, ami a kicsik fejlődése szempontjából előnyös: hogy ne csak a mamák a gyerekekkel, hanem a kisgyerekes családok együtt is rendszeresen felkeressék az egészségmegőrzési központot.

Az eddig önkormányzati tulajdonban lévő védőnői rendelőhelyiségek várhatóan új funkciót kapnak. Némelyik (mint a Dózsa II városrészi) már orvosi rendelőként folytatja egészségügyi történetét.

- Megmarad a családlátogatás lehetősége! - hívja fel az esetleges közlekedési nehézségek miatt aggódó kisgyerekes szülők figyelmét Dózsáné dr. Sasvári Ildikó, a megyei kormányhivatal városi és kistérségi egészségügyi központjának (a korábbi Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat helyi szervezetének) vezetője. - Pozitív változásnak tartom ezt az átszervezést: egységes szemlélettel, nagyobb hatókörben képesek kifejteni szakmai hatásukat a védőnők! Közegészségügyi szempontból teljesen rendben van az új központ, kiadtuk a telephely-változtatásról szóló engedélyeket, és mindenképpen támogatjuk tevékenységüket!

Címkék#védőnő

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!