Hírek

2011.06.02. 02:28

Vasúttisztításra fel!

Dunaújváros - Nem panaszkodhat lassan három hónapja működő önkéntes, klasszikus civil kis közösségünk, a Szemétkommandó: újabb komoly bevetésre kapott lehetőséget a csapat.

Boda András

Továbbítom Önöknek a Magyar Közlekedési Klub felhívását. Amennyiben szeretnének részt venni, az említett szervezőkkel tudják fölvenni a kapcsolatot.

Munkájukat nagyon köszönjük, igazán tiszteletre méltó a tevékenységük.

Ami pedig a levél mellékletét illeti, abban az önkéntesség hetére (június 4-12.) időzített országos akcióról esik szó: a felhívás vasútállomások, megállók megszépítésére hívja fel a figyelmet.

Az Önkéntesség Hete alatt, június 4-12. között a Magyar Közlekedési Klub az Európai Unió Tanácsa, ill. az Önkéntes Központ Alapítvány támogatásával, a MÁV Zrt. és a Vasutas Települések Szövetsége együttműködésével szervezi meg a programot.

Civil szervezetek, utasok, vasútbarátok jelentkezését várják. A programot kísérő médiakampánnyal országos szinten szeretnék felhívni a figyelmet a vasútállomások, megállók állapotára, rendbetételére. Jelentkezési lap és további információ: www.mkk.zpok.hu.

Nos, a gyors reagálású csapat szinte azonnal eldöntötte, ezúttal is támogatja az akciót - most önöket is erre biztatjuk. Találkozzunk minél többen június 11-én, szombaton 9 órakor a Hengerész utcánál, a vasútállomáshoz vezető kis ösvény mellett. Igaz, a két hete lezajlott Teszedd-akció keretében az önkéntesek szépen és alaposan összeszedték a hulladékot, most viszont a Szemétkommandó majd kicsit beljebb hatol - no meg, ne legyenek illúzióink, csak eltelt közben az a két hét...

A vasút környékét, az állomást egyébként a MÁV saját cége takarítja - a sínek között-mellett életveszélyes, ezért szigorúan tilos mindenfajta mozgás: még az önkéntes is.

Június 4-én, azaz most szombaton 9 órától pedig ismétlő jellegű szemétvadászat következik: a helyszín a Derkovits utca és az Aranyvölgyi közti nagy park, és a teljes környék, a Dunaferr iskola, a Corso környéke, a játszótér. A Szemétkommandó ezúttal is mindenkire számít...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!