Hírek

2011.06.07. 09:29

Önkéntes alapon

Dunaújváros - A Jószolgálati Otthonba nemcsak most, az Önkéntesek éve apropóján járnak szívesen a helyi segítők: az intézményben több éves múltra tekint vissza az önkéntesek hete...

nincs nev

- Ennek a közös játéknak a szocializálódáshoz van köze, az ismerkedést szolgálja - magyarázza Szabó Péter, az otthon dolgozója.

Figyeljük, ahogyan két gondozott beáll a kör közepére, és grimaszokat vág, különböző mozdulatokat tesz, a többieknek pedig az a feladatuk, hogy utánozzák őket - a mókásabb mozdulatoknál nagy nevetésbe csap át a kommunikáció. Az irányító, Bognár-Nickl Gabriella minden alkalommal nagyon megdicséri a játékban résztvevőket.

- Szívesen jöttünk segíteni mind a hatan, mert nagyon jó érzés. Megérint bennünket a fogyatékkal élők lelkesedése, szeretete és ragaszkodása - mondja a játékban részt vevő Bereczki Krisztina, a Tud6sz egyik munkatársa.

A Jószolgálati Otthon Közalapítvány vezetője, Kecskés Rózsa szerint: - A megújulás, a nagy találkozások időszaka az önkéntesek hete, amely új színt visz az otthon ellátottjainak az életébe. A fejtörést nem az okozza, hogy mivel töltsük ki az időt, hanem a programbőség, miként osszuk be úgy a napokat, hogy minden beleférjen. Számtalan új lehetőség kínálkozik, és a régi barátainkat, ismerőseinket is visszavárjuk.

Megéri a segítők fáradozása, mert utána egész évben erről beszélnek, lelkileg is ebből táplálkoznak a gondozottak. Újra és újra megnézik a fotókat, videókat, felelevenítik a boldog órákat. Jó érzéssel hozza fel példának Kecskés Rózsa a Széchenyi gimnazistáival közös projektet, amelynek már vége, ám a diák önkéntesek közül többen is visszajárnak az otthonba. Élményben nem volt hiány tegnap délután sem, hiszen Medvegy Zsuzsa múzeumi foglalkozásra, középkori étel - zöldséges köleskása - készítésére várta az otthonlakókat a Kőtárban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!