Hírek

2011.06.08. 02:23

Kőtár: ókori a piknik

Dunaújváros - Az idei nyáron is ajánlja magát a múzeum, azaz egy programgazdag éjszakára várja gyakorló és leendő barátait az Intercisa. A kőtári kaland mellett egyébként egy békés-dalos séta is indul: Dunaújváros kultúrájáért.

Szabó Szabolcs

A helyi programsor természetesen a vidéki bázisok mezőnyébe illeszkedik, mégpedig az utóbbi évekhez hasonlatosan gazdag kínálattal.

Lássuk hát a múzeumi ajánlatot! Az újvárosi víkend epicentruma természetesen a római kőtár és romkert területén lesz keresendő. A tömegrendezvények sorát családi nap nyitja, délután öt órától, amelyen főként kézműves és egyéb ügyességi feladványok sokasága várja az érdeklődőket, természetesen ingyen és bérmentve.

Ezzel párhuzamosan múzeumi túra indul a Bartók elől, mely akár figyelemfelkeltő vonulásnak is tekinthető, hiszen a város kulturális bástyáit érintő menet a Séta és Éneklés Dunaújváros Kultúrájáért nevet kapta a szervezőktől. A tervek szerint a népes kultúrmenet este tíz óra magasságában ér a kőtárhoz, ahol már javában zajlanak majd az események.

A helyszínen terítékre kerülnek az Intercisában is jó étvággyal fogyasztott - akkoriban globálisnak számító - római kori gasztronómia étkei. A történelmi kóstolás mellett természetesen szakavatott előadások, éjféli kőtári muzsika, valamint távcsöves csillagnézés is várja a múzeumbarátokat. Készüljenek!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!