Hírek

2011.06.17. 02:25

Kő hullt az állóvízbe!

Dunaújváros - Úgy tűnik, valami valóban elkezdődött a Dózsa mozit üzemeltető kft. tulajdonosváltásával. Mintha (végre!) követ dobtak volna az állóvízbe...

Pekarek János

A jelek azt is mutatják, hogy máris régóta várt dinamizmus költözött a város kulturális életébe azzal, hogy két, dunaújvárosi kötődésű, magát vállalkozó kedvű kultúraőrültnek nevező fiatalember: Szalai Attila és Verasztó Sándor (egy r-rel) megvásárolta a mozit üzemeltető kft. döntő többségi tulajdonát.

Legalábbis régen jelentkeztek, érdeklődtek, foglaltak állást nálunk kultúra ügyében ennyien...

Akkor még egyszer, a pontosság kedvéért: a kultúraőrült vállalkozók nem akarnak éttermet nyitni állandó menüvel. Ellenben gasztronómiai műhelyt képzelnek el a moziépület egyik-másik helyiségében, ahol az étkezési kultúrát rendezvényszerűen terjesztik és népszerűsítik.

Továbbá nem terveznek állandó diszkót üzemeltetni - pusztán lehetőséget látnak arra, hogy fiatal, tehetséges zenészeknek, dj-knek alkalomszerűen teret biztosítsanak bemutatkozásukhoz. Akár több helyiségben is egyszerre, kizárólag kulturális rendezvénysorozat részeként, nem zavarva a környék lakóit.

Mi természetesen ezután is támogatjuk törekvéseiket, mint minden (kulturális vagy más) kezdeményezést, ami életet, lendületet visz, vihet a város mindennapjaiba.

Aki régóta él itt, az érzi e sorokból, hogy most komoly esély nyílik erre. Szurkolunk!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!