Hírek

2011.06.27. 02:29

Hídi vásár Dunavecsén

Dunavecse - Vajon miért nem lett még a vecsei Hídi vásár és fesztivál a környék meghatározó bulija? Hiszen minden körülmény adott hozzá!

Pekarek János

Meglepő, hogy ebből a (most az erős szél miatt korántsem ideális körülmények között, de változatlan sikerrel zajlott) eseményből még nem vált a környék, mégpedig a Kulcstól Baracsig és Kunszentmiklóstól Soltig terjedő tágabb környék világraszóló bulija! Hiszen a hely igazán jól megközelíthető, érdekes és szép, program pedig van bőségesen!

Az V. vásáron például a hagyományos bóvlik mellett a néphagyomány tárgyait is árulták, hogy csak a körtemuzsikát említsem, de olyan, nehezen besorolható, viszont szívvidító tárgyakat is lehetett látni, mint amilyenek az ólomkatonák!

 

Akadt aztán kerékpáros verseny és erőfelmérő, azaz Toldi Miklós és Miklóska verseny kicsiknek és nagyoknak, volt ünnepélyes megnyitó szép szavalattal (Koncz Gábor színész előadásában), zenei kívánságműsor, diszkó és rock, nép- és hastáncbemutató, házibuli, retróbuli, pálinkaház, íjászat, egyebek.

Azonban aligha tévedek, ha a napot meghatározó, egyben a legsikeresebb rendezvénynek a bográcsos ételek és sültek versenyét nevezem!

Ez már délelőtt elkezdődött, huszonegy csapat részvételével, pazar illatkavalkádban, majd elvben estig lehetett kóstolgatni az alkotásokat. Csak egy nevezés: kárpátaljai káposztás bableves füstölt csülökkel...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!