Hírek

2011.06.17. 02:28

Egy újabb ismétlő szedés

Dunaújváros - Változatlanul bőven van elfoglaltsága a három hónapja aktív Szemétkommandónak - az önkéntesek most megint ismételnek.

Boda András

Ilyen volt például az elmúlt hetekben a Derkovits utca és tágabb környéke, ahol a kommandós beavatkozás után volt lomtalanítás - a többit a rutinos városlakóknak aligha kell magyarázni: szükséges lett még egy kör...


Hasonló történt a Római városrészben, ahol - a Taberna könyvesbolt mögötti téren, játszótéren és a környéken - a közelmúltban csinosítottak a változatlanul lelkes önkéntesek, aztán jött a Teraszfesztivál, sok száz vendéggel, ki tudja, hány átmenő látogatóval, ez pedig... Ez pedig ma Magyarországon sajnos azt jelenti, hogy ismét össze lehet szedni egy konténernyi szemetet - csikket, palackot, cukorkás- és jégkrémpapírt. Így hát: szombaton reggel 9 órától ismétlés következik - találkozó a Taberna előtt, szó szerint a rend kedvéért.

A múlt héten, nagyszabású országos akció keretében a vasútállomás környékét takarította - egy tíz fős, példamutatóan szorgalmas alkalmi társulás csatlakozásával - a Szemétkommandó: akikhez csatlakozni, mint eddig, továbbra is: nagyon szabad.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!