Hírek

2010.12.03. 04:26

Ne legyen rá szükség soha!

Dunaújváros - Olvasónk kérdése, hogy mi a teendő, ha a veszélyt jelző szirénák egyszer nem próbán szólalnak meg?

Pekarek János

Lóki Richárd, a dunaújvárosi katasztrófavédelmi kirendeltség vezetője lapunknak elmondta: éles helyzetben maga a riasztó rendszer szolgál egyben a tájékoztatásra is a teendők felől: ezért korszerűsítették a berendezéseket.

Azonban a felkészülés és a tájékoztatás érdekében a város hivatalos honlapján (www.dunaujvaros.hu) a Polgári Védelem címszó alatt lehet megismerni a különböző veszélyhelyzetek esetén szükséges védelmi intézkedéseket.

A veszélyhelyzeti teendőket a riasztó szirénajel után a rendszer hangosbemondóin és a helyi elektronikus médián keresztül közlik.

Erről most mi is adunk egy rövid összefoglalót:

Riasztás után munkahelyén vezetője utasításai alapján cselekedjen. Ha utcán van, a lehető legrövidebb úton menjen haza, ha csak a hatóságtól ezzel ellentétes értelmű utasítást nem kap. Otthon csukja be az ajtókat, ablakokat, kapcsolja ki a szellőző- és klímaberendezéseket. Menjen a legmagasabban fekvő, a veszéllyel ellentétes oldalon lévő szobába. Ne dohányozzon, kapcsolja ki a gáztűzhelyet és a nyílt lánggal működő berendezéseket. Kapcsolja be a rádiót, televíziót, kövesse a védelmi bizottság utasításait.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!