Hírek

2010.10.07. 02:28

Összefogást remél, sürget

Előszállás - A község harmincöt éves új polgármestere már volt helyi képviselő és alpolgármester is. Családos emberként főként a falu jövőjére gondol, s reméli, irigylik majd őket a szomszédok.

Pekarek János

A harmincöt éves fiatalember, aki 1998 és 2002 között faluja képviselője és három évig alpolgármestere is volt, érezhetően nem a címek és a rangok megszállottja...

Roppant jellemző rá programvázlata : az a röplap, amelyet a választás alkalmából szerkesztett, s amelyen tősgyökeres előszállásiként mégis bemutatkozott földijeinek. Irigykedve nézem a szomszéd települések fejlődését, és szeretném, ha pár év múlva ránk is irigykednének.

Úgy tűnik, erre megvan minden esélye, hiszen hiába volt öt polgármesterjelöltje is a falunak, Farkas úr, azaz: Imi 80,74 (nyolcvan egész hetvennégy század) százalékkal győzött a helyhatósági választáson - független jelöltként.

Ezután már fölösleges volt mondania, hogy nagyon sokan kérlelték: induljon a választáson, mivel (akárcsak ő) mások is a széthúzást, pártoskodást látták Előszállás legnagyobb bajának. Programjának egyik legérdekesebb pontja mégis mindössze ennyi: 1-3-3 . Ez a képrejtvénynek tűnő sor annyit jelent, hogy aki a faluban kivág egy fát, az hármat kell, hogy ültessen helyette, és azt három évig kell gondoznia. Ezt a programpontot talán másutt is érdemes lenne helyi rendeletben rögzíteni...

A fiatal polgármester, aki szemlátomást remekül megérti magát a főiskolai hallgatókkal, remélhetőleg polgártársaival is megtalálja majd a hangot. Előszállás érdekében.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!