Hírek

2010.08.30. 02:28

Villanytalanul

Dunaújváros - A hétvége során sem történt fordulat az élményfürdő ügyében. Ma reggel sem kapcsolják fel a villanyt az Aquantisban. Porondra lépett a DVCSH.

Szabó Szabolcs

- Hivatalosan értesítettük a szolgáltatót, a CIB-et, valamint az ÁNTSZ-t. Bízom benne, hogy napokon belül lesz megoldás, és fogadhatjuk a betegeket a gyógyászati részlegben - ismételte meg lapunknak vasárnap lapzártánk előtt dr. Mészáros Lajos. Lapunk úgy értesült, korábban hasonló okkal kérte a CIB a vízszolgáltatásból történő kizárást, ám a többségében önkormányzati tulajdonú DVCSH Kft. vezetői erre nem voltak hajlandóak. Nem akartak zúgolódást. Visszás helyzet lett volna nyár közepén bezárni a város legforgalmasabb létesítményét. Ugyanakkor a DVCSH tulajdonosainak is elegük lett abból, hogy csak gyűlnek a kifizetetlen számlák, a bank nem fizet a vízért, valamint a víz felmelegítésére - strandolásra alkalmassá tételére - felhasznált hőért, és fizetési meghagyást adott be a CIB Property Zrt. ellen a bíróságra. Szintén DVCSH-s berkekből származó információnk szerint a kft. felszámolási eljárást is kezdeményez a bankos cég ellen a ki nem fizetett számlák miatt. Százmilliós tartozásról van szó, amelyet a szolgáltatást igénybe vevőnek ki kell fizetnie. Mert - hírforrásunk szerint - a fizetési kényszer alól még egy pénzintézet által alapított cég sem lehet kivétel...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!