Hírek

2010.06.03. 02:26

Plusz pénz a kaszálásra

Dunaújváros - A várható bevételekkel és a likvidhitel még felhasználható részével együtt körülbelül egy hónapra elegendő pénze van a városnak - hangzott el a gazdasági bizottságban.

Szabó Betty

Tóth László hangsúlyozta: lehet, hogy más jelleggel működik majd az intézmény, de továbbra is közintézmény marad. A bizottsági elnök hozzátette: egy egyház is megkereste már helyiségigényével kapcsolatban az önkormányzatot. A bizottság támogatta, hogy az Aranytű Szakiskolával a következő öt évre is bérleti szerződést kössön a város, a Szórád iskola egy részének használatára.

Az első negyedéves pénzügyi tájékoztató keretében szó esett a likviditási problémákról is. Dudás Pálné, a pénzügyi iroda vezetője elmondta: a likvidhitel-keretből jelenleg 378 millió forint a rendelkezésre álló, felhasználható keret. Ez a pénz a várható bevételekkel együtt körülbelül egy hónapnyi időszakra elegendő. Dudás Pálné egyúttal segítséget is kért a jelen lévőktől: meg kellene sürgetni, hogy mielőbb utalják át a gázmotoros erőművek nyereségéből az önkormányzatnak járó 200 millió forintnyi osztalékot. Az utalásra ugyanis nem jelöltek ki konkrét időpontot, márpedig - éppen a likviditási gondok miatt - szükség lenne a pénzre.

A kaszálásra, a virágágyások ültetésére mintegy 50 millió forintos plusz keretet biztosít a város, ha a közgyűlés is rábólint a bizottsági ülésen támogatott javaslatra.

A csatornázatlan részekről a DVCSH közreműködésével szállítják el a folyékony szennyvizet. A díjat, ahhoz hogy önköltséges legyen az elszállítás és ártalommentesítés, 51,7 százalékkal, 981 forintos köbméterenkénti árra kellene emelni. Jelenleg 647 forintot fizet ezért a lakosság. Ugyanakkor Pikóné Perjési Irén, a DVCSH ügyvezetője a bizottsági ülésen jelezte: a város már az elmúlt években sem módosított érdemben a díjtételeken, még az inflációnak megfelelő összeggel sem.

Ha az elmúlt két évre vonatkozó inflációval növelik az árat, az is 762 forint lenne köbméterenként. Nem kívánunk bezárni iskolát - hangzott el

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!