Hírek

2010.06.12. 02:28

Jelképes, fontos köszönet

Dunaújváros - A Pedagógus Nap alkalmából három kategóriában tizenheten vehettek át tegnap kitüntetést a közgyűlési teremben megrendezett ünnepségen.

Szabó Betty

Az idei évben Ábrahám János, az Arany iskola testnevelője, ifjúságvédelmi felelőse, valamint Tamássy Istvánné, a Szórád tanítója vehette át a legmagasabb rangú kitüntetést, vagyis a Dunaújváros Érdemes Pedagógusa díjat.

Dunaújváros Oktatásügyéért kitüntetést vehetett át Debreceni Piroska, a Szivárvány óvoda óvónője, Polinger Éva Mária, a Lorántffy középiskola kollégiumvezetője, Szele Jánosné, a Széchenyi István Gimnázium takarítónője, Poloma László, a Dunaferr középiskola oktatástechnikusa, valamint Tóthné Bátai Gyöngyi, a Szórád iskola tanítónője.

Tízen kaptak Pedagógus Életpályáért Emlékérmet - ezt az elismerést a nyugállományba vonuló pedagógusok vehetik át évről-évre, olyan oktatók, akik több évtizede eredményes munkát végeztek a gyermeknevelés, okítás területén. Ilyen testnevelő tanár volt a Széchenyi gimnáziumban Antal Rózsa Lívia. Emlékérmet kapott Árva Pál, a Hild gyakorlati oktatásvezetője, Boromisza Lajos, a Lorántffy kollégiumi nevelőtanára, Dukai Mária, a Dunaferr középiskola tanára, Egressyné Liszkay Erzsébet, a Petőfi tanára, Kmetovics Mária Etel, a Szilágyi tanára, Mádai László, a Dunaferr középiskola mérnök-tanára, Paál Sándorné, a dunaújvárosi Margaréta óvoda óvónője, Radnai József, a Dunaferr szakoktatója és Szabó János, a Dunaferr mérnök-tanára.

Pohárköszöntőjében Cserna Gábor gróf Széchenyi István szavait idézte: azokért élünk, akiket szeretünk, azokért, akik igaznak tartanak... Végül a humán alpolgármester megköszönte nemcsak a pedagógusok, de a technikai dolgozók fontos munkáját is. Azokért élünk, akiket szeretünk, azokért, akik igaznak tartanak - szólt az idézet

Címkék#pedagógus
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!