Hírek

2010.06.17. 02:28

Fogadjön örökbe Ön is folyópartot!

Dunaújváros - Szemetes vízpartokról, nem tisztított árkokról, csatornákról van tudomása? - írja meg nekünk, csatlakozzon a DH Életünk a víz! című programjához!

Szigeti Sándor

Szó volt többek között a helyi szolgáltató árképzéséről, arról, hogy honnan és mennyi vizet nyerünk, illetve vásárolunk. A DVCSH, a Szennyvíztisztító Kft, a Dunaújvárosi Vízi Társulat, a Dunaújvárosi Vízirendészeti Rendőrőrs szakemberein kívül megszólaltak civil szervezetek is: így például a Dunaferr Horgász Egyesület képviselői, valamint olvasóink.

Szakemberekkel közösen ellenőriztük a helyi patakok, erek, csatornák állapotát, és a DH folyamatosan nyomon követte a környéken folyó árvíz elleni védekezést és kármentesítési munkákat.

Most újra arra buzdítjuk olvasóinkat, hogy jelezzék szerkesztőségünknek, ha elhagyatott, nem tisztított, esetleg szemetes vízpartról, árkokról van tudomásuk. Jelezzék továbbá azt is, ha az élővizek szennyezésére utaló nyommal találkoznak, vagy esetleg halpusztulást tapasztalnak.

Az aktivitást, mint mindig, értékeljük. Azon kívül, hogy természetesen utánajárunk a bejelentéseknek, a szerencsés beküldők között értékes nyereményeket sorsolunk ki.

Várjuk továbbá azon civil szerezetek, intézmények, baráti társaságok jelentkezését is, akik szívesen örökbe fogadnának egy-egy vízparti részt, folyóközeli helyet, és gondoskodnának a megtisztításáról.víz

Szerkesztőségünknek e-mailben képeket is küldhetnek a veszélyeztetett vizekről. De várjuk azokat a felvételeket is, amelyek valamilyen pozitív példát vagy kezdeményezést örökítenek meg.

Lapunk Életünk a víz! programja egészen őszig folytatódik. Csatlakozni tehát még egyáltalán nem késő!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!