Hírek

2010.04.02. 06:01

Dunaújvárosra kitehetjük a „megtelt” táblát?

Dunaújváros - Igaz-e, hogy lassan kitehetjük a városra a megtelt táblát?! Az egyre apadó lélekszám ellenére a kérdés adott, hiszen már alig van családi ház építésére alkalmas szabad telek.

Szabó Betty

A piac szondázására is alkalmas lesz tehát az a felmérés, amit a Dunapark lakópark kialakításában érdekelet cég indít el a következő hetekben. Lapunk már többször is foglalkozott a témával: Dunaújvárosban szinte az utolsó, alapvetően kedvező fekvésű, telepszerű építkezésre alkalmas tíz hektárnyi terület kelt el, ahol a sorházak, láncházak mellett családi ház építésére alkalmas telkeket kínálnak az érdeklődőknek. Várakozásaikról Illéssy Istvánt, a fejlesztő megbízottját kérdeztük. Illéssy úgy véli: a jelenlegi gazdasági helyzetben, a hasonló jellegű projektek megtorpanása ellenére is érdeklődésre számot tartó alternatívát kínálnak: a passzív házaknál olcsóbb, energiatakarékos lakóházak megépítésével korszerű, a régi épületeknél sokkal takarékosabban üzemeltethető otthona lehet a Dunaparkba költözőknek, ráadásul ideális körülmények között, korszerű közműrendszer kiépítésével. Szabadon álló telkeik körülbelül hétszáz négyzetméteresek, több mint száz telek közül lehet választani.

A Táborállás fölött húzódó Dunaparkon kívül talán a Petőfi utca környékén, illetve a malomnál lehet még családi ház építésére alkalmas területtel bővíteni a palettát. A pénzügyi válság érezteti a hatását a telekárak alakulásában - míg korábban Dunaújvárosban 10-15 millió forintot is elkértek egy-egy kiemelt helyen lévő építési parcelláért, ma már 7-8 millió forint között mozog a jobb telkek ára.

Szó volt róla, hogy a rendőrség épületénél, a Szilágyi út mentén is sorházak épülnek. Ez ügyben azonban nem igazán történt előrelépés.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!