Hírek

2010.01.18. 03:28

Kiben milyen lélek lakik

Dunaújváros - Kíváncsiak voltunk, hogy a hivatásos segítők mit tapasztalnak: kikre számíthatnak adományok gyűjtésében? Gazdagokra vagy szegényekre?

Pekarek János

- Az a tapasztalatom - folytatja Oláh János, - hogy a segítő szándék nem annyira azon múlik, hogy ki milyen anyagi körülmények között él, gazdag-e vagy szegény, hanem sokkal inkább azon, hogy kiben milyen lélek lakozik, mennyire érzi át embertársa szenvedését, milyen hangosan szólal meg benne a lelkiismeret.

- Azt látjuk mégis, a munkatársaim és én, hogy sokkal többen jönnek hozzánk olyan segíteni akarók, akik sokszor maguk is segítségre szorulnának. Látom, hogy neki magának is alig van, de abból a kevésből mégis ad másnak: ha két fillére akad, akkor az egyiket felajánlja segélyre. Ez nem mond ellent az első mondatomnak, inkább igazolja azt. A szegény ember, aki maga is átélt már néhány krízist, a jelek szerint sokkal jobban át tudja élni, milyen kétségbeejtő tud lenni a szükséghelyzet! Ezért igazán együtt képes érezni másokkal, akár idegenekkel is. És ad, abból, amiből tud: legtöbbször természetben, mert nélkülözhető pénze ritkán van a szegény embereknek.

- Ezért aztán a legkülönbözőbb adományokat kell kezelnünk, a ruháktól az élelmiszerekig. De nekünk ez inkább örömöt jelent, mintsem gondot: a fő, hogy vannak jólelkű, jóindulatú emberek!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!