Hírek

2009.12.03. 03:25

Kályhába kerülhetnek

Dunaújváros - Az erdészet által kivágott fákat, vagy az ágfákat olcsón meg lehet szereznie annak, aki így szeretne meleget az otthonában.

Gallai Péter

A kérdéssel megkerestük az illetékest, Horváth Tibort, a Dunanett KFT. erdészetének vezetőjét.

- A kivágott gömbakácokat az alvállalkozó elszállította, de ez nem volt nagy mennyiség és eléggé értéktelen fáról van szó. Ellenben az erdészet által különböző okok miatt kitermelt fákat értékesítjük, a minőségtől függő áron. Ez már régóta működik, amikor van, akkor nálunk jutányos áron lehet hozzájutni faanyaghoz. Ha a kitermelés nagyban zajlik, akkor a lakosságnak van lehetősége ágfák elvitelére is, ezekért jelképes összeget szoktunk kérni az emberektől - fogalmazott az ágazatvezető.A környező településeken is vannak jó példák, téli tüzelő felajánlások. Daruszentmiklóson még mdig van abból a nagy mennyiségű rönkből, gyökértönkből, amelyet tavaly szerzett az önkormányzat az M6-os építési területről. Bárki vihet belőle - ingyenesen - , ha fűtőanyagnak megfelel számára. A mezőfalviak az iskolafelújításnál megmaradt hulladékot, selejt faanyagot ajánlják fel a falubeli rászorultaknak téli tüzelő gyanánt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!