Hírek

2009.09.04. 02:27

Olcsó árak, jó kínálat

Dunaújváros - Padlizsános hétvégét azoknak, akik az utóbbi években megszerették a lila tojásgyümölcsöt, a török paradicsomot. Most érik, dömpingáron kínálják.

Baloghné Tihanyi Szilvia

A legfrissebb, a legédesebb, és még válogatni is lehet az őszibarackokból, a szőlőfürtökből, de akkor sem néznek ránk ferde szemmel, amikor a paprikahalmokból kiemeljük a legnagyobbat, a számunkra legszebb színűt.

Tegnap kánikulában vásárolhattunk, válogathattunk a standokon felhalmozott finomságok közül, szomjoltónak görögdinnye került a kosarak tetejére. A kínálat még mindig igen jó dinnyéből is, őszibarackból, szőlőből egyelőre kifogyhatatlannak tűnik a készlet, de a szaftos körte sem hiányzott (kilónként 250 forintért). Megkezdődött az almaszezon, a kezdő ár a kora tavasszal tapasztaltakhoz képest nem változott, általában 150 forintba kerül egy kiló.

A zöldségek közül egyedül az olcsó karfiol hiányzik most, de kárpótlásként válogathatunk a padlizsánhalmokból. Paradicsompaprika, édes piros (ételízesítőnek kiváló) kápia-paprika, almapaprika színesíti a választékot, és még mindig érdemes kovászos uborkát készíteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!