Hírek

2009.08.04. 02:29

Mezőfalviak csöpögtettek GINA-t a poharakba

Dunaújváros - Két mezőfalvi fiatal csöpögtette a GINA néven elhíresült kábítószert hat dunaújvárosi fiatal poharába. A rendőrség elfogta őket, előzetesbe kerültek.

Szigeti Sándor

Mint arról lapunk beszámolt, két hete szombatra virradóra tömeges drogmérgezés történt a Dunafitt Sportcentrumban. Hat fiatal került kórházba, ketten életveszélyes állapotban. A rendőrségnek a szórakozóhelyen lévő többszáz fiatal közül egy hét alatt sikerült kézrekerítenie a gyanúsítottakat.

A Dunaújvárosi Rendőrkapitányság a Fejér Megyei Főkapitánysággal együttműködve külön nyomozócsoportot állított fel a tömeges drogmérgezés felderítésére. Információnk szerint többszáz, a biztonsági kamerák által készített felvételt néztek meg a zsaruk. A sportcentrumban bevezetett fényképes beléptetőrendszer alapján pedig tucatjával hallgattak ki fiatalokat a kapitányságon.

A széleskörű nyomozómunka a jelek szerint meghozta a gyümölcsét.

A hétvégén őrizetbe vettek két mezőfalvi fiatalembert, akiket azzal gyanúsítanak, hogy a GINA néven elhíresült szerből ők töltöttek a hat fiatalnak a poharába. Négy személyhez riasztani kellett a mentőket, ketten még a saját lábukon be tudtak menni a kórházba.

- Kiderült, hogy egy nagyvenyimi férfi volt az, aki ezt a szert nagyjából egy éve saját használatra szerezte be, és alkalmanként fogyasztotta. A kérdéses napon - július 24-én - is magával vitt a szerből egy félliteres ásványvizes palackban, és egy dunaújvárosi sörözőben azt a barátaival az italokba töltve fogyasztotta. A szer túladagolása miatt ő is rosszul lett, ekkor az asztalnál lévő két mezőfalvi férfi az autójába tette az eszméletlen férfit - árulta el az ügy részleteit Németh-Kész Mónika.

- Miután a férfit a kocsiba tették, ellopták tőle a bódító szert tartalmazó palackot és a készpénzét. A szert bevitték a Dunafittben lévő két szórakozóhelyre, és töltöttek belőle a hat fiatal poharába. A fiatalok közül egyébként többen is kerültek már kábítószer-fogyasztással kapcsolatba - tette hozzá a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

A szórakozóhelyen szert osztogató két személyt a dunaújvárosi nyomozók szombaton fogták el. A huszonnégy éves B. A.-t, valamint a tizenhét éves M. J.-t két rendbeli, életveszélyt okozó testi sértéssel és négy rendbeli súlyos testi sértéssel gyanúsítják. A bíróság hétfőn a két személyt előzetes letartóztatásba helyezte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!