Hírek

2009.07.03. 02:27

Középen festik...

Dunaújváros - Egy acélszerkezet is lehet szép... A város egyik vállalkozásában olyan daruhidakat, -lábakat, -pályákat, más acélszerkezetekjet gyártanak, amelyek külföldön is elismertek.

nincs nev

Még így is meglepetésként ért azonban, hogy Dunaújvárosban olyan vállalkozás működik, amely egyenesen óriásnak mondható acélszerkezeteket gyárt. Ráadásul olyan cég partnereként, amelyet méltán ismernek az egész világon: és ez a Ganz.

Nos, a Molnár Zrt-nél, amelynek székhelye a Papírgyári úton, a benzinkút mellett található, a minap akkora, rácsszerkezetű darut állítottak össze, hogy még a tavaly épült, mellesleg tizennyolc méter belmagasságú csarnok oldalát is ki kellett bontani ahhoz, hogy a munkát befejezhessék.

Mindent elárul e szerkezet méreteiről, ha a fényképre pillantanak: ott, a készülőfélben lévő szerkezet mellett, elmosódottan látható kicsiny nyílás a csarnok eredeti kapuja, amelyen át teljes méretű kamionok szoktak ki-be járni. A szerkezeten dolgozó emberek sziluettje pedig talán ennél is beszédesebb.

A Molnár Zrt. a Ganz partnereként Egyiptomba is szállított daruszerkezeteket a közelmúltban. Ugyanakkor a szomszédba, az ISD Dunaferr Zrt-be is készítenek akkora darukat, amelyek teherbírása a szakemberek számára is meghökkentő: 100/50 tonna, illetve 50/30 tonna.

Utóbbinak csak a horga öt tonnás.

Jellemző (a méreteiben külön méltatott) új daruóriásra, hogy egyik végét még hegesztik, miközben középütt már festik...

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!