Hírek

2009.07.14. 02:26

Gördülő kövek bajnokai

Dunaújváros - Harmincnégy külföldi versenyző érkezett a IV. Nyílt Magyar Bajnokságra. 2013-ban már Eb-t is rendezhetünk.

nincs nev

A magyar mah-jong-társadalom főhadiszállásán, városunkban rendezték a hétvégén a IV. Nyílt Magyar Mah-Jong Bajnokságot (Hungarian Open), ahol hatvannégy játékos ült két napon át a Dunaújvárosi Főiskola sportcsarnokában felállított versenyasztalokhoz. Az ázsiai eredetű szellemi sport egyre népszerűbb az öreg kontinensen is, így nem véletlen, hogy a június végi - Ausztriában rendezett - Európa-bajnokság után Dunaújvárosban is népes mezőny gyűlt össze. A hazai menők mellett hat országból harmincnégy külföldi versenyző érkezett. A szombati és vasárnapi csatározások küzdelmes, de baráti hangulatú játékokat hoztak. A magyar bajnoki címet az osztrák Martin Scheichenbauer szerezte meg a hazai színeket képviselő Aschenbrenner Eti, és a szintén a sógoroktól érkező Gabi Smallmutter előtt. A magyarok házibajnokságát így természetesen Aschenbrenner Eti nyerte, megelőzve Nyulasiné Lakos Angélát és Illéssy Miklóst. A főszervezőktől kapott információ szerint a hétvégi nemzetközi seregszemle remek főpróbája volt a 2013-ban esedékes Eb-nek, amit - a tervek szerint - Dunaújvárosba hozna a nemzetközi szövetség.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!