Hírek

2009.07.30. 07:29

Életveszélyes drogmérgezés: mit mutatnak a kamerák?

Dunaújváros - Külön nyomozócsoportot hozott létre, és a nap huszonnégy órájában dolgozik a városi rendőrkapitányság a szombat hajnalban történt tömeges drogmérgezés ügyében.

Dunaújvárosi Hírlap

Mint arról lapunk beszámolt szombaton hajnalban hat fiatalt mérgeztek meg a Gina névre hallgató party-droggal a Dunafitt Sportcentrumban. A fiatalok életét csak a gyors beavatkozás mentette meg, ketten azonban így is életveszélyes, hárman pedig súlyos állapotban kerültek kórházba.

Az első feltevések szerint valaki a drogot a fiatalok italába csepegtette.

A Dunaújvárosi Rendőrkapitányság kiemelt ügyként kezeli az esetet, és külön nyomozócsoportot hozott létre az ügy felderítésére:

- A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság és a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság bűnügyi osztályának munkatársaiból létrejött csoport a nap huszonnégy órájában ezen az eseten dolgozik. Több irányba indultunk el, többek között vizsgáljuk a szórakozóhely biztonsági kameráinak felvételeit, a beléptetőrendszer adatait és a térfigyelőkamerák felvételeit. Több száz fős tömegből kell megtalálnunk az emberünket - mondta el tegnap Budavári Árpád.

A Dunaújvárosi Rendőrkapitányság vezetője reagált egy lapunkban is megjelent internetes hozzászólásra, amely szerint az állítólagos csepegtető még akkor is tolta a piákba a cuccot , amikor a rendőrök kiérkeztek, majd kisétált.

Budavári Árpád hangsúlyozta: kollégái elsőként az életmentéssel és az elsősegélynyújtással voltak elfoglalva, mivel a mentőket eredetileg egy beteghez riasztották, ám mire kiértek az orvosok, már három-négy fiatal is eszméletlen állapotba került.

- Az életmentés után a járőrök azonnal megkezdték az adatgyűjtést, a helyiségek kijáratait pedig lezárták. Megkerestük az internetes hozzászólót is, kiderült, hogy ott sem volt a helyszínen, be sem engedték, csak másnap értesült a történtekről. Azt hittük, talán segítheti a nyomozást, de nem tudott érdemi információval szolgálni. A rendőri intézkedésről pedig szintén másnap, egy elcsípett kocsmai beszélgetésből hallott - árult el részleteket a rendőrkapitány.

A kapitányt arról is kérdeztük, mennyire fertőzött kábítószerekkel, kábítószer-bűnözéssel Dunaújváros:

- Az idei év első hat hónapjában tizenhét esetben kezdődött nyomozás kábítószerrel visszaélés miatt az illetékességi területünkön. Tizenöt esetben fogyasztókkal, két esetben pedig terjesztőkkel szemben indult eljárás. 2008-ban 86 fő ellen fogyasztás miatt, három személy ellen terjesztés miatt indult eljárás a városi kapitányságon. Dunaújvárosban ezen kívül a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság is dolgozik, elsősorban a dealerekkel kapcsolatos büntetőeljárásokban - fogalmazott Budavári.

Az országos sajtóban tegnap az is napvilágot látott, hogy a dunaújvárosi szórakozóhelyeken fokozott rendőri ellenőrzésekre lehet számítani a következi időszakban.

A hírt a kapitány nem erősítette meg, csupán annyit közölt: minden olyan hatáskörükbe tartozó és szükséges intézkedést megtesznek, amely segít a konkrét ügy felderítésében, és a drogok visszaszorításában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!