Hírek

2009.06.22. 02:29

Bemutatták a terveket, elképzeléseket

Nagykarácsony - A cél kettős volt: összehozni a településen élő, és az onnan elszármazott embereket, akik megismerkedhettek Nagykarácsony nagy tervével, a Mikulásfalu megépítésével is.

nincs nev

De vissza az eseményekhez, hiszen már a délelőtt folyamán sorra tapsolhatott a közönség a fellépő mazsoretteknek, néptáncosoknak, színjátszóknak. Majd egyszer csak díszes fogat gördült be a térre, s hamarosan kiderült: Nyúl Zoltán kétszeres csapatvilágbajnok fogathajtót köszönthette a publikum, gyönyörű lovaival együtt. A sportember Ballószögről jött el a nagykarácsonyiak kedvéért, hogy röpke bemutatót tartson a számukra.

Egy valamirevaló közösségi összejövetel nem az igazi, ha a bográcsokban nem rotyog valami finomság, s a butykosokból nem kerül elő jóféle pálinka meg bor. Nos, ezekből nem is volt hiány, ha pedig a név alapján kellett volna választani az ételek között, akkor a DH stábja a tárkonyos Mikulás-levesre voksol. Míg Cinkóczi Józsefné - aki családjával közösen vágott bele a főzésbe - kevergette a gőzőlgő étket, elmagyarázta a receptet, amelyhez a neve ellenére nem szükségeltetik az igazi nagyszakállú valamely testrésze:

- Olyan ez, mint egy hagyományos gulyásleves, csak apró krumpligombócok vannak benne, meg persze jó sok hús. Az pedig talán egyértelmű, hogy miért van a nevében a Mikulás...

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!