Hírek

2009.03.25. 03:27

Munkájában kiváló

Dunaújváros - A Magyar Köztársasági Érdemkerszt bronz fokozatú kitüntetést vehette át Csobánczi Józsefné, a Rudas Közgazdasági Szakközépiskola gondnoka a nemzeti ünnep alkalmából.

Körmendi Erzsébet

- Miből áll az iskolai gondnok egy napja?

- Takarítók, karbantartók portások tartoznak hozzám - mondja Csobánczi Józsefné. - Reggel leellenőrzöm, hogy minden rendben van-e, aztán jönnek a különböző elfoglaltságok. A Rudasban egymást érik a diákrendezvények, segítek a szervezésben és a lebonyolításban. Nagyon szeretem ezt a fajta munkát.

- A diákokra is figyel?

- Szeretem a fiatalokat, és úgy gondolom, a kapcsolatom is jó velük. Főleg a kollégistákkal. Ők hét végén is itt vannak, velük gyakrabban találkozom. Néhányuk elmeséli az otthoni gondjait, bajait, próbálok segíteni a gyerekeknek mindenben. De az örömükkel is odajönnek hozzám, például a sportolók, akik boldogan mesélnek a sikereikről. Talán nem túlzás, hogy egyfajta bizalmi állás az enyém, sok örömmel.

- Hogyan fogadta a díjat?

- Nagy-nagy boldogság volt. Sejtettem, hogy valami készül, mert nem sikerült teljesen titokban tartani. Jó érzés, volt, hogy egy olyan kiváló intézményben dolgozhatok, amelynek több kitüntettje is van. Korábban az igazgató urat, Kondor Lászlót köszönthettük, legutóbb pedig Molnárné Sörös Viktória tanárnőt. Felemelő érzés volt szombaton, hogy a díjátadás után most engem várt a tantestület egy szerény, családiasan meghitt ünnepséggel. Köszönöm a kedvességüket és azt, hogy erre a rangos elismerésre érdemesítettek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!