Hírek

2009.03.25. 03:28

Cimboraságban alkotnak

Dunaújváros - Önálló kulturális szigetként működik immár hatodik éve a gyermekkönyvtár védőszárnyai alatt a Cimbora Klub, tagjai a Diákantológiába is jócskán besegítettek.

Szabó Szabolcs

Olyan, mint a teknő, / Csak éppen ez teknős, / Mindig mászik, mászik, / S néha el is ázik. / Sokszor kotor köveket, / De utálja a bölényeket, / Neve lenne Dezsőke, / Csak éppen lett Benőke. (Boros Gabriella: A teknősöm) A cimborák szinte minden helyi kulturális rendezvényen önálló műsorral szerepelnek és folyamatosan építik kapcsolataikat az országos társklubokkal is. A hagyományok értelmében várhatóan a nagy ünnepre is egy Ki mit tud? gálával és sok más meglepetéssel készülnek, és ekkor avatják a friss cimboratagokat is, talán még lehet csatlakozni... Hol korallok sorakoznak, / S hol halak falatoznak, / Ott van egy kagylólak (Török Nikoletta: A patkolatlan ló) A Cimbora Klub tagjai, akik verssel, mesével gazdagították a 2008-as Diákantológiát: Bartek Virág, Boros Gabriella, Borotka Beáta, Feltóti Benjamin, Garda Luca, Göbölös Virág, Horváth András, Horváth Blanka, Klein Fanni, Paréj Rebeka, Rozsnyai Virág, Stermeczki Boglár Ágnes, Takács Panna, Török Nikoletta. A cimborák természetesen rajzokkal, képzőművészeti alkotásokkal is szinesítették a kötet: Balogh Dániel, Csapó Anna, Feltóti Debóra, Gajdácsi Klaudia, Garda Luca, Gergely Nóra, Illés Nóra, Király Richárd, László Anna, Paulusz Ádám, Stermeczki Boglár Ágnes, Szabó Dorottya, Szeitl Virág, Szóládi Georgina, Rácz Lili, Takács Panna, Tassó Zsófia, Török Nikoletta, Török Noémi, Vágó Balázs, Veres Dalma. (A versidézeteket a Diákantológiából válogattuk)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!