Hírek

2009.03.13. 03:25

A kormány csomagja

<strong>Dunaújváros</strong> - A jövő héten dönthet a kormány arról a csomagról, amely többek között egy tízmilliárd forintos hitelt is tartalmazna az ISD Dunaferr Zrt. számára.

Gallai Péter

- Az összeg nagyjából kilencmilliárd forint, amelyről már tavaly ősszel is tárgyalt a Dunaferr - mondta bő egy hónapja Naumenko.

Tegnap a városba látogató Kiss Péter kancellária miniszter bejelentette: a kormány három pillérből álló csomaggal segítené a dunaújvárosi gyárat.

- Az a célunk, hogy a Dunaferr fent tudja tartani a korábbi, sikeres tevékenységét. Ezért a kormány felkérte a Magyar Fejlesztési Bankot és a Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztériumot, hogy közösen készítsen elő egy csomagot a vállalat részére. Ez három pillérből állna - nyilatkozta a miniszter csütörtökön délután.

Az első pillér egy kilenc-tízmilliárd forintos forgóeszközhitel lenne, amelyet még szakértők vizsgálnak, hogy közvetve miként érintené a hazai beszállítókat. A másik, hogy az idén lejáró privatizációs szerződés után is közös távlatokban gondolkodjon a két fél - elsősorban a foglalkoztatási létszám megtartását említette a miniszter.

A harmadik arról szólna, hogy az átmeneti helyzetben külön segítséget kapna a vállalat. Kiss Péter itt a négy plusz egy programot (amelyben az ötödik napon az állam fizeti a munkabért), valamint a munkahelyek megtartásáért létrehozott alapot említette.

- A jövő héten Veres János, Bajnai Gordon és Szűcs Erika miniszterek részvételével döntések születhetnek, a részleteket a Dunaferr képviselőivel folyamatosan egyeztetik - mondta a tárcavezető.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!